Волен Сидеров Снимка: архив, БТА

За мен като националист всички са български граждани. Циганите се самоотделят, а някой печели от това. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в сутрешния блок на ТV7.

Той коментира и ситуацията в плевенското село Мечка, където местните хора се оплакват, че ромските набези по къщите им са ежедневие.

Сидеров е на мнение, че хората, които тероризират жителите на с. Мечка, не са роми, а мюсюлмани, които се самоопределят като турци.

Според него много често в тези конфликти властимащите не вземат участие и си затварят очите, за да могат след това да получат гласовете на престъпниците. Лидерът на „Атака“ добави, че желанието на малцинствата да се отделят и да не се самоопределят като българи е причинено от външни фактори и от финансовите интереси на отделни фондации, които печелят от "ромското интегриране".

Тези престъпления се извършват от общности, които живеят на кланове, смята Сидеров. Той посочи, че тези престъпници стават все по-смели заради липса на санкции и добави, че те трябва да бъдат задължени да се обучават чрез налагане на санкции.

„Моят призив към всички българи е да забравят, че в момента има криза”, допълни националист №1 и призова всяко семейство да роди по три деца, за да не се затрием като нация.

Лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев пък посъветва да не се заклеймява битовата престъпност като ромска, защото "престъпникът няма род, народ и етнос, той си е престъпник".

Ключът към интеграцията на ромите е образованието, смята той и предложи социалните помощи, които получават родителите, да бъдат обвързани с оценките на децата им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase