Цветанов откри обновеното общежитие в Академията на МВР. Снимка: БТА
fallback

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов няма притеснения, че името му се свързва със сделките с имоти в Несебър. МВР шефът нямал нищо общо със случая.

Той потвърди, че бизнесменът Тодор Бояджиев, който в медиите се свързва с дружество, сключвало сделките, му е семеен приятел. Цветанов призна, че семейството му е кумувало на дъщерята на бизнесмена.

„Аз съм кум на много семейства и кръстник на много деца, коментира МВР шефът. „Това че познавам някого, по никакъв начин не го облагодетелства. Смятате ли, че през всички тези години, с тази борба срещу  организираната престъпност, ще си позволя лукса да се заиграя по този начин“, попита риторично Цветанов.

Точно преди Нова година еколози алармираха, че върху 29 декара защитена площ е започнал строеж на жилищен комплекс. Теренът е част от мрежата "Натура 2000", защото на територията има изключително редки сиви дюни.

Появиха се и съмнения, че имотът е продаден на изключително занижена цена, като първият купувач е спечелил милиони при препродажбата му. 

Oще по темата
По информация в медиите Димитър Петров, тъст на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов, платил за тях 581 212 лв., а на следващия ден ги продал за 4 млн. лв. на фирма, близка до кумеца на вътрешния министър Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев.

По разпореждане на премиера строежът беше спрян, прокуратурата и НАП започнаха проверка по случая. Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова анонсира промени в законодателството, които ще забранят окончателно строежите върху дюни.

„Нямам абсолютно никакво отношение с този процес и разбрах от медиите за евентуалната връзка, която приписват на вицепремиера Цветанов“, заяви днес министърът.

„Уверявам ви, че нито сега, нито в минал период от време, нито в бъдещ период от време ще имам някакъв интерес икономически в каквато и да било област, добави той.

Според него анкетната комисия, която ще нищи случая, ще покаже през последните години кой какви заменки е правил, кой с кого е свързан.

„Смятам, че ще е доста интересно да чуем какво ще обяснява Сергей Станишев за брат си, който е бил сериозен консултант за изграждането на подобни курорти и терени, които са били в защитената зона“, отсече Цветанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 325Мислиш с това, на което хората сядат.

251

Анонимен

преди 11 години

Не са ни виновни политиците. Ние сме си виновни че търпим робовладелци работодатели. Наъ зле се плаща в България. Вече е доказано че произвеждаме 2,5 пъти повече отколкото получаваме. Къде отива разликата? Да не говорим за осигуровките дето работодатели гледа всячески да избегне да плаща. Защо търпим? Не можем да стачкуваме 2 седмици ли ? Или месец ако се налага?

250

Анонимен

преди 11 години

Я вижте колко им а Валентин Златев или Сергей Станишев. Наследил и има. Огледаъте се около вас зада видите колко много хора дето се водят "бедстващи" бизнесмени имат много повече. А какви заплати плащат? Вчера господин Божидар Данев, председател на БСК се възмути че нямало кадри за бизнеса ни !!!!!! Ами като ни е толкова експлоатиращ бизнеса кой ще иска да продава труда си на безценица? За полицаи кандидатсвали по 10 човека а за бизнеса нямало желаещи. Ами като са робовладелци как да има?

fallback