Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото
fallback

"Поредният лупинг, поредното обръщане на палачинката от страна на Бойко Борисов с призива към членовете и симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума означава, че премиерът се обявява против развитието на ядрената енергетика в България и иска да я обрече на доизживяване."

Това заявява председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП, по повод позицията на премиера за референдума. В телевизионно предаване днес министър-председателят призова симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на предстоящия референдум.

Oще по темата

По думите на Станишев, когато са събрани над 770 000-те подписи от Инициативния комитет, Борисов е твърдял, че трябва да се гласува въпросът, както е зададен, а после ГЕРБ са го подменили. "През цялото време премиерът говореше как ГЕРБ са за развитието на ядрената енергетика, но това се оказа поредната лъжа на управляващите", посочва Станишев.

Според него сега лъсва истината пред всички - ГЕРБ не искат нова ядрена мощност, а искат цените на тока да се определят от възобновяемите източници, които са много по- скъпи. Тази позиция е против интересите на гражданите и развитието на България като високотехнологична държава, смята лидерът на левицата. 

От своя страна по-късно Бойко Борисов коментира, че „класическото определение за лупинг е - три пъти да направиш първа копка за АЕЦ „Белене” и да не подпишеш договора за строителството. Такъв е примерът с бившия премиер Сергей Станишев“, каза Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

335

Анонимен

преди 11 години

ti si porednia prestapnik v darjavata miastoto ti e v pandelata 2 3 xilidi ste da vi izseliat v belene da stroite .moshenici.

334

Емануели

преди 11 години

Политиците са в паника и са изпаднали в дълбоко незнание какво трябва да се прави. Добре е ние като нация да стъпим здраво на земята и веднъж за инаги да приключим с решаването на този въпрос.

333

Бай Вълчо от Хисаря

преди 11 години

Прав е Станишев.То от разните му там мачлета със всякакви фърчила / и със самолети и със вертолети/ може и да кандидатства за пълен лиценз за правоспособен летец.Веднага след това транспорт. министерство може и да го номинира за летец-изпитател.Като го видях как си хърка в Осло , веднага схванах,че навръщане в България ще има фигури от висшия пилотаж/лупенги,пикирания и прочие./Така си бе/Той никога не спи.Той си гледа SMS-те на министрите.(в 3 часа след полунощ ЪЪЪЪ)?Е, тва си е баш лупинг

fallback