Снимка: БулФото-архив
fallback

По разпореждане на премиера Бойко Борисов, органите на Дирекция "Национален строителен контрол" - ДНСК са спрели всякакви строителни дейности по обекта, за който природозащитници аларамират, че се строи върху дюни.

Информацията за строежа беше разпространена от Коалиция „За да остане природа в България“.  Дюните се намират между Равда и Несебър в новия квартал „Черно море”.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов заяви на извънредна пресконференция, че ще бъде проверена цялата процедура за продажбата на 29-те декара край Несебър.

Нищо не е продавано на тиражираните в интернет цени, каза Найденов, цитиран от „Фокус“.

По думите му, ако някъде има допуснати нарушения от длъжностни лица, те ще понесат своите наказания. Ако се сметне, че има съмнения за престъпление, ще бъдат предадени на прокуратурата.

Процедурата за земите в Несебър е започнала през 2007 г. със заповед на кмета на общината за одобряване на подробен устройствен план, където тези 29 дка са одобрени и са включени в подробния устройствен план като урбанизирана територия за застрояване, след което през 2008 г. има заповед за изключване на тези 29 дка от горския фонд. Съгласно закона за горите, през 2009 г. следва заявление за закупуване”, обясни Найденов. Той заяви, че се е запознал със случая днес.

Ще бъде създадена междуведомствена комисия, която да проследи цялата сделка по продажбата на въпросните земи край Несебър.

Найденов заяви, че е „опашата лъжа“, че това са територии от „Натура 2000“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

до 216

преди 11 години

Абе *** какво имаш мишок

170

bobi

преди 11 години

Питаите Цветанов за имотите той знае

169

СЛАБОУМЕН

преди 11 години

Г-Н БОРИСОВ, КУПЕТЕ НА МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ ЕДИН КАЛКУЛАТОР ЗА ДА СМЯТА ПРАВИЛНО!541 000 : 29 000 = 18.65 ЛВ.МНОГО ПАРИ СЕ Е ИЗРЪСИЛ Г-Н ПЕТРОВ, БАЩА НА МАРИЯ ПЕТРОВА И ТЪСТ НА БОБИ МИХАЙЛОВ

fallback