Бойко Борисов. Снимка: архив БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов отрече, че е задрямал на церемонията по връчването на Нобеловата награда за мир на ЕС в Осло пред Канал 3.

Никога не съм задрямвал, категоричен бе министър-председателят.

По негови думи кадрите на камерите са показали как чете SMS-и от министрите си. Според Борисов премиерите командват държави и няма как три часа да не прочете какво се случва във въпросната държава.

На 10 декември кадри показаха Борисов по време на връчването на наградата. Те породиха спорове дали премиерът спи или пише съобщения.

Oще по темата
10 дек 2012 16:47
391

Дни по-късно премиерът обясни, че бил много уморен по време на церемонията и не отхвърли твърдението, че е задрямал.

„Аз работя много и се уморявам много. Пътят до Осло е три часа и половина. И три часа и половина обратно – 7 часа. Още по 20 часа съм летял с гражданските полети до САЩ и обратно. Всеки, който е пътувал за 3 дни до Америка и обратно, знае какво му се случва с биоритмите“, каза тогава Борисов.

Премиерът коментира и друг скандал, свързан с пътуване – този с полета на ”Бистришките тигри” - отбора, в който е картотекиран Борисов, и футболистите на депутата от ГЕРБ Емил Димитров от ”Чавдар” Етрополе, които летяха с правителствения Авиоотряд 28, за да играят мач във Варна. Борисов за пореден път обясни, че полетът е платен, а не е за сметка на държавата. Между опозиция и управляващи обаче възникна спор доколко е законен изобщо този полет.

Всеки отбор си плаща и пътува. Защо да не направят един контролен мач. Кое не е законно?, заяви днес Борисов.

По думите му футболистите от двата отбора са момчета на по 21 – 22 години и повече от половината никога не са се возили на самолет. Оттам тръгна цялата работа – стана приказка, че не се били качвали на самолет. Според Борисов оттам и дошла идеята да се пътува с въпросния самолет за приятелския мач във Варна – за да се качат за първи път момчетата в самолет.

Премиерът за пореден път повтори тезата си, че ако самолетът не лети той се разваля и как пилотите трябва да трупат летателни часове. Борисов беше категоричен, че машината може да се ползва, стига да се плати.

Борисов допълни, че няма друга тема, по която да се критикува правителството и затова вече месеци се бистри историята с полета на "Бистришките тигри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

550

Анонимен

преди 11 години

Ех спинчета, как искам да спечелите изборите-сериозно.

549

Анонимен

преди 11 години

ае пръдльо ..четял бил...!?!?!?СПА КАТО ПОР ЧЕ И ХЪРКАШЕ, КОГО ЩЕ МЕНТИШ БЕ ТИКВО!!!????

548

Споделено

преди 11 години

Преход! Лъжи, измами-ежедневно! НО! Идва месия. Обещава- честност, справедливост,РАБОТА. ЛЪЖЦИТЕ и МАФИОТИТЕ в затвора!! И! И! И! И! И! Оказва се НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЛЪЖЕЦ, ***, МАФИОТ. Оказва се НАЙ-ДЕЙНИЯТ УНИЩОЖИТЕЛ НА """"""""" БЪЛГАРЩИНАТА """"" в България. Та нали ако *** не гласуват с кебапчета в ръце, това *** ще бъде там дето слънце не огрява. Искрени " МАМАТА" поздрави, на него на родата му и на цялото му потекло.

fallback