Борисов бил много уморен в Осло. Снимка: Reuters

Вътрешният министър Цветан Цветанов по никакъв начин не е искал да засегне президента Росен Плевнелиев с изказването си, че държавният глава има само протоколни функции.

„Просто, когато се дават оценки непрекъснато, някой път човек се изнервя и може да каже нещо... Аз неслучайно вчера и с Росен се видях, с президента Плевнелиев, и това е – никакво напрежение и нещата действително се приемат такива, каквито са, нормално", коментира Борисов.

По думите му изказването на вицепремиера в началото малко е засегнало президентската институция, но после Цветанов се „поправил“.

"Случва се. Хората са много уморени. Знаете колко операции направиха само за няколко дни – фабриката за цигари, и какво ли не още. Възможно е, когато понасяме цялата политическа отговорност в най-голямата криза, някой път отстрани да се получи изказване, което да засегне някой", оправда го още премиерът.

Според него вътрешният министър се справя прекрасно с работата си. Така Борисов отговори на въпрос защо Цветанов се държи като премиер на България след завръщането си от САЩ.

Още по темата
„Защо да не стане премиер? Шегувам се с вас. Това е една коледна, новогодишна шега", заяви премиерът и няколко пъти подчерта, че не говори сериозно.

Освен Цветан Цветанов Борисов призна, че е и той е много уморен. Така премиерът обясни сладката си дрямка, уловена от камерите на официалната церемония в Осло, на която Европейският съюз получи официално Нобеловата награда за мир.

„Аз работя много и се уморявам много. Пътят до Осло е три часа и половина. И три часа и половина обратно – 7 часа. Още по 20 часа съм летял с гражданските полети до САЩ и обратно. Всеки, който е пътувал за 3 дни до Америка и обратно, знае какво му се случва с биоритмите“, каза Борисов.

Премиерът отново заяви, че е за пълната забрана за тютюнопушенето, но депутатите от ГЕРБ били разколебани. Просто браншът много ги притискал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase