Снимка: архив, Булфото
fallback

16 дни по Коледа и Нова година ще почиват депутатите. Решението за ваканцията беше взето почти единодушно по време на днешното заседание.

Правилникът за работа на Народното събрание задължава депутатите да почиват в края на старата и началото на новата година. Именно според него Народното събрание е във ваканция от 22 декември до 10-ти януари.

Тъй като 11-ти януари се пада в петъчен ден, от ГЕРБ обясниха, че не е целесъобразно да се провежда само едно заседание през тази седмица.

„Правилникът дава възможност дните на ваканциите да бъдат променени. С оглед на изложеното предлагаме Народното събрание да определи дните на ваканцията от 22-ри декември до 6-ти януари 2013 г.”, обясни от името на вносителите Тодор Димитров.

Така новата пленарна сесия на депутатите ще започне на 7 януари. За предложението гласуваха 97 депутати, 8 се въздържаха. Единственият глас против дойде от редиците на „Атака”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Тц

преди 11 години

Тц, тц. На мен за цяла година заедно с болничните ми е толкова отпуската в САЩ. 240 депутати бяха по конституция през 1991 когато бяхме почти 9 милиона. След някоя година след още милион емигранти и 5 милиона дали ще останат в България. Да се самосъкратят на 120 депутата, че да не ги съкратим ние.

73

Vaglistarov

преди 11 години

v EU mediite pisaha , che bg parlamentaristi ste gi uvolnili za neyavyavane na rabota?! a vie daje i otpuska ste im dali?!pak li ste piani ili ste drogirani?

72

безпочивна

преди 11 години

Няма ли кой да събере всички мнения по въпроса, да ги изпрати в т.н. Народно събрание и да видят какво мислят хората за ваканциите и безобразията им? Не можем ли в дните на парламентарен контрол да искаме мненията ни да се разгледат публично? Те живеят в някакъв измислен свят - те и евродепутатите, като Надка-крадлата например. България умира. Погледнете селата ни - "през три къщи свети, а децата ни - прокудени, клети, сън я сънуват/Бг/ по тежки гурбети".

fallback