Снимка: Архив Булфото
fallback

Депутатите ще работят ударно до 22 часа, за да приемат текстове от Изборния кодекс.

Опозицията остро реагира срещу решението на управляващите. Според Павел Шопов решението е взето нарочно. „Това е технология на предстоящия опит за фалшифициране на изборите. Целта е криминално приемане на текстовете, отново на тъмно и бързо, и смачкване на опозицията в тъмните часове на зимната нощ", смята депутатът. Шопов настоя предложението за удължаване на работното време  да не се приема.

„Да се приема нормално, на здрава глава, в работното време. Иначе е да узаконим фалшификацията на предстоящия вот. Някъде може да се отстъпи. Нека законът да се приема нормално, а не форсмажорно”, предложи зам.-председателят на „Атака”.

И ДПС призоваха да не се удължава извънредното работата на депутатите. „Стига вече с този стахановски труд, което нищо не налага. Едно е да гласуваме бюджета, друго е да гласуваме Изборния кодекс, който е свързан с изборите след 6 месеца”, коментира Четин Казак от ДПС. „Да приемете на бързо текстовете, които правната комисия е дъвкала. Проявете малко отговорност към вашите колеги, които имат и други задължения", добави той.

И този аргумент не беше чут. След две прегласувания депутатите решиха да работят ударно до десет вечерта. След дискусия в залата беше отхвърлено предложението на опозицията районните кметове на големите градове да се избират, а да не бъдат назначавани.

„Как можеш да искаш пряк избор на районен кмет, като няма никакъв бюджет? Вие това ли предлагате?”, попита лидерът на РЗС Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

бат ви Тато

преди 11 години

Как сте другариии?Защо ревете ами нали е демокрация!А при мене как беше 99.9% гласували за мен.ха..ха..хааааааааааа!

24

Ралица

преди 11 години

Всички в парламента цял ден обясняват как ГЕРБ ще фалшифицират изборите. Това е истината.

23

Анонимен

преди 11 години

Хора знаете ли с колко гласа се приемат измененията - в дир - пишат със 72 и това е мнозинство, нали трябва да са 240, защо изобщо избираме толкова ***, нека станат 50 и те да си гласуват според показания цвят от вдигнат химикал! Тези са най-най-наглите от всички досега, а ББ е най-най-*** чалга-парче.

fallback