Снимка: СДС
fallback

ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия. Това заяви в Костинброд вътрешният министър Цветан Цветанов, като уточни, че това решение било взето на среща тази вечер.

„Целта е да не се повтори случаят с избор на конституционен съдия от преди месец“, допълни Цветанов.

За този ход е уведомен и премиерът Бойко Борисов, който в момента се намира в Норвегия.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев също потвърди, че депутатите от партията няма да подкрепят кандидатурата на Галя Гугушева заради постъпилите сигнали срещу нея.

Oще по темата

Велчев уточни, че решението е съобщено на среща днес с ръководството на СДС, на което е предложено да излъчи нова кандидатура за конституционен съдия.

„Даваме на СДС по-дълъг срок, за да намерят най-достойната кандидатура за конституционен съдия“, обясни председателят на  ПГ на ГЕРБ.

Следващата процедура за номинация на конституционен съдия ще бъде открита след празниците, съобщи председателят на Правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова.

„Отправихме молба към колегите от ръководството на СДС - да номинират нов кандидат или дори кандидати, двама или трима, от които, след като се запознаем с тяхната професионална биография, техните нравствени и професионални качества, проведем съответните изслушвания, запознаем се с техните концепции, да можем да изберем най-достойния конституционен съдия”, разясни решението Фидосова.

„Прозрачните процедури имат своя ефект и в тази посока съм убеден, че няма да допуснем грешка да бъде избран конституционен съдия, който е с негативи и дефицити”, отсече Цветан Цветанов, като изрази убеденост, че СДС могат да предложат достоен кандидат и добър професионалист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

хаха

преди 11 години

нали ГЕРБ са най-най-най-великите и събрани най-най-най-умните, а вхърлят отговорност върху други и гледар сиира от страни.... боли ги х... за България...

168

Анонимен

преди 11 години

Логичен завършек на тази сага , да се готви следващата ,а глупаците които паднаха в капана на ББ да се омитата от полическата сцена прекалени мишоци са .

167

ДА ПРОВЕРИМ

преди 11 години

АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ?????ДА + НЕ -

fallback