Отцепилите се депутати са част от Синята коалиция, заяви Костов. Снимка: БТА

Лидерът на ДСБ Иван Костов приема като част от „Синята коалиция” отцепилите се депутати от СДС.
Той обяви, че към формата на обединената десница имат намерение да се присъединят още 4 партии.
Иван Костов приветства създаденото сдружение „Единство”, в което се включиха отцепилите се депутати от СДС Мартин Димитров, Ваньо Шарков, Цветан Костов, Димо Гяуров и евродепутатът Надежда Нейнски.

“Синята коалиция” са те самите, няма как да ги приемаме, те са си вътре. “Синята коалиция” не е събиране на Костов, Надежда, Петя Ставрева и прочие, това е съюз на избирателя”, заяви в Пловдив съпредседателят на „Синята коалиция” Иван Костов.

Той категорично отрече да се коалира с това ръководство на ГЕРБ и изказа разочарование от разпада на СДС, защото гласовете отивали към партията на Бойко Борисов.

Още по темата

„Губи се една крепост на българската десница, губят се организации, членове, симпатизанти и авторитет, това не може да не ни притеснява”, категоричен е бившият премиер.

Костов призова и за дебат по темата АЕЦ „Белене” и изброи десетте измами, свързани със строежа на нова ядрена централа. Според него, ако избирателите гласуват положително, те ще приемат да се строят реактори от 1993 година и да се повиши цената на тока три пъти.

„По разчетите на HSBS, за да се изплати инвестицията от 10 милиарда и 400 милиона, трябва цената на тока да е три пъти по-висока, затова хората трябва да излязат и кажат „Не”, заяви още тъмносиният лидер.

Бъдещето според него е да се развие сега съществуващата централа АЕЦ „Козлодуй” и да се изчака появата на ново поколение атомни централи след 4 години.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase