Сградата на Народното събрание. Снимка: Impact Press Group - архив

Сдружението „Патриот” може да стане партия, което е съвсем закономерно в навечерието на парламентарните избори”, заяви независимият депутат и член на сдружението Димитър Карбов пред Нова телевизия.

От сдружението водели разговори за сътрудничество със СДС от средата на месец май, в момента в който синята партия  се разграничи от ДСБ.  Валентин Николов заяви, че като бивш член на СДС това му вдъхнало оптимизъм.

Двамата отрекоха да са обвързани с някоя политическа сила и заявиха, че не са демократи от вчера.

Според Николов има сценарий за разбиване на синята партия с главен режисьор и сценарист лидера на ДСБ Иван Костов и главен герой евродепутата Надежда Нейнски.

Още по темата

„Синята коалиция се разби още мината година, когато те не подкрепиха кандидата си за президент Румен Христов“, каза Николов. По думите му Нейнски е „осребрила“ членството си в СДС и „ако някой изпълнява поръчки, това е тя“.

„Сценарият е прост – много скоро ще се създаде партия "Единство", тя ще стане партньор с ДСБ, но това трябва да мине през трупа на СДС“, допълни той.

Карбов и Николов заявиха, че са постъпили като национално отговорни политици с внасянето в парламента на кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия, за да се спре кризата в Конституционния съд и поредните упреци от ЕС.

„Не става въпрос за никакви водачески места в листи, а че трябва да се подаде ръка на СДС в труден момент“, каза Николов и допълни, че според него партията не само ще влезе в следващия парламент, но и ще излезе по-силна от скандала, когато се прочисти от хора, които й „забиват нож“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase