Евродепутатът Надежда Нейнски. Снимка: www.neynsky.eu
fallback

Евродепутатът Надежда Нейнски ще участва на следващите парламентарни избори в листи на единна десница.

„Няма да участвам в листи на отделни партии“, заяви тя пред Нова телевизия.

Нейнски, която напусна СДС след решението на Националния съвет да изключи от партията трима свои депутати, посочи, че за нея е по-важно идеята за единна десница да се реализира, отколкото кой ще й бъде председател. По думите й  въпросът за лидерството, изведен напред,  може да „взриви всичко“.

Евродепутатът смята, че наред с голямата надежда и очакване, Синята коалиция е показала трудното функциониране на коалиции в българския политически живот. Според нея  хората очакват единна десница, която може да бъде изградена въз основа на Синята коалиция.

Oще по темата

Нейнски подчерта, че решението й да напусне СДС не е спонтанно.

„СДС не е просто партия, а идея. Не съм си тръгнала от идеята“, каза евродепутатът. Надежда
Нейнски заяви, че нейното отношение към „гастрола“ в различни партии се знае, и затова никой не й отправя такова „неприлично предложение“.

„СДС не беше създаден, за да обслужва конюнктурни идеи“, подчерта тя. Нейнски посочи, че настоящото ръководство е избрало да бъде зависимо от независими депутати, бивши от партия „Атака“, които са пряко обвързани с ГЕРБ, и заяви, че " това е не цирк, а направо фарс".

„Ако ГЕРБ беше толкова почтен в своите намерения към традицонната десница и към сините, защо не подкрепи кандидатурата още при първото гласуване на Екатерина Михайлова, която е достоен кандидат за Конституционния съд, а трябваше да подкрепят доста спорната кандидатура на Венета Марковска, която впоследствие се оказа и скандална“, попита тя.

Нейнски заяви, че битката срещу Синята коалиция е започнала още на президентските избори, когато ръководството на СДС избра да издигне кандидатура извън Синята коалиция и да потърси друг формат.

Според нея гражданите, които преди 21 години излязоха на площадите, днес са объркани и разочаровани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

мюлер

преди 11 години

*** ***

91

Ебесар

преди 11 години

Е тая три дни не е спала, ами се е ...таковала. Някои се разхубавяват от многото, ама други стават на кикимори.

90

Анонимен

преди 11 години

МОЩНАТА ДЕСНИЦА НА БЕКАПЕ ЩЕ ПОДКРЕПИ НА...ДЕТО РАБОТИ ЗА БЕКАПЕТО...

fallback