Ръководството на СДС обяви изключените след Националния съвет. Снимка: БТА
fallback

Разпространените от медиите информации за масово напускане на членове на СДС не отговарят на истината, заяви главният секретар на СДС Константин Арабаджиев, цитиран от пресцентъра на синята партия.

Според Арабаджиев не може да се говори за напускане на членове и структури на Съюза на демократичните сили.

„Изявленията на отделни хора от цитираните в медиите структури в Свищов и Велико Търново не означават, че множеството от членовете на тези структури са заявили към момента, че прекратяват своето членство в СДС. Напротив, членовете на десетки организации, сред които Ловеч, Шумен, Русе, София, Разград, Силистра, Пловдив, Ямбол, Елхово и повечето останали, заявяват своята подкрепа за водената политика от ръководството на партията“, посочва той.

Главният секретар на СДС се надява, че „това са последните манипулации от страна на бивши членове, за да си придадат изключителна важност за пореден път”.

Oще по темата

Според Устава на СДС прекратяване на членството става чрез писмено или устно заявление пред местната структура. Неподписани декларации, отворени писма или изявления в медиите са несериозен подход за сериозна стъпка, каквато е напускането на партията, припомнят от СДС.

Информациите за напускащи членове на партията се появиха след като Националният съвет на СДС реши да изключи трима депутати, а евродепутатът Надежда Нейнски напусна сама.

Напускането на няколко членове на СДС не означава край за СДС, а в конкретния случай е възраждане за Съюза на демократичните сили, смятат от ръководството на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 11 години

Кой ги издържа тия бе, с кви пари живеят, мамка им!

36

бивш седесар

преди 11 години

Е за тия охранени, мазни мутри ли да гласувам!?

35

П.Петров

преди 11 години

С това ръководство СДС не само стигна дъното, но и продължи да дълбае, защото Земята била кръгла и щели да се извисят чак на Еверест. *** но упорит е най-опасната комбинация!

fallback