Андрей Иванов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Бившият шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов подаде оставка като като областен координатор на ГЕРБ-София. Тя е приета от председателя на партията Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В мотивите си Иванов посочва, че не иска да допуска тенденциозни, политически спекулации около името му да бъдат използвани в предстоящата кампания от политически партии, като компенсация на липсата на аргументи.

„През последните две години името ми бе употребявано в общественото пространство в негативен контекст. Според мен зад това стоят нездрави политически интереси от страна на лица и партии, които с дейността си като председател на СОС и областен координатор на ГЕРБ – София съм засегнал в стремежа си да опазвам обществения интерес“, мотивира решението си Иванов.

Като доказателство Андрей Иванов посочва фактите от компетентните институции, които опровергавали всяко едно от твърденията срещу него.

Oще по темата
„Вярвам, че следващият областен координатор ще продължи да води организацията така, че гражданите на столицата да намират в нейно лице добър партньор. Убеден съм, че ГЕРБ – София е силна и стабилна организация, която е подготвена и доказала, че може да печели избори и до днес няма алтернатива“, допълва още Андрей Иванов. 

На следващото си заседание Изпълнителната комисия на партията ще обсъжда предложения за нов областен координатор на партията в София.

В началото на годината Андрей Иванов подаде оставка като шеф на Столичния общински съвет, но остана лидер на столичната организация на ГЕРБ.

Той пое този пост през юли 2010 година от Лъчезар Иванов, който се замеси в скандал, след като се опита да спре тв репортаж за имотите на свой приятел митничар.

Скандалите около шефа на СОС тръгнаха още в  края на 2010 г., когато лидерът на РЗС  Яне Янев го обвини в неправомерно придобиване на около 60 имота.

Тогава Иванов отхвърли обвиненията и обясни, че зад купуването им стоят 120 години трудов стаж – неговия, на родителите му и на съпругата му.

Националната агенция за приходите направи проверка, която обаче не установи нарушения.

Името на Иванов изплува и в скандал за нагласяване на търговете за изграждането на е-общината в полза на приближена фирма, а в последствие проведените търгове бяха отменени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен ДОПЪЛВАМ СЛЕДВАТ БЕСИЛКИ И БОГ ДА НЕ ГИ ПРОСТИ

85

2012

преди 11 години

МРЪСНО ДОЛНО ЧЕНГЕ. КРАДЛИВА ГНИДА ГРОБАРСКА. ВЪРВИ ЗАЕДНО С МУТРАФОНА БОКО И ЦВРЪЦКО ПАЛАША ПРИ АМЕРИКАНСКАТА *** БАРАКАТА И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ

84

ОТИДЕТЕ СИ ВСИЧКИ

преди 11 години

ДРЪН-ДРЪН, ОТИВАЛ СИ ЗАРАДИ ИМИДЖА НА ГРУПИРОВКАТА. А ПАРИТЕ КОИТО ПРИБРА КАТО ЧЛЕН НА ГРУПИРОВКАТА ЩЕ ВЪРНЕ ЛИ? ДРУГ ПЪТ. ВСИЧКО Е ЛЪЖА И ИЗМАМА НА ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ. ДА НЕ СТЕ НАИВНИ,ЧЕ ИМА СЪД?! КАКВОТО ГЕРБ СА ОКРАЛИ, СИ ОТИВАТ С НЕГО. ТАКА И БОКО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ С ПАРИТЕ НИ ОТ БЪЛГАРИЯ КАТО ИМ БИЕМ ЗДРАВИЯ ШУТ. ДРУГ ИЗХОД ПРОСТО НЯМА.

fallback