Пламен Димитров Снимка: БТА
fallback

Бюджетът разполага с 60 милиона лева, които да бъдат раздадени на пенсионерите за коледните и новогодишни празници, обяви във Варна лидерът на КНСБ Пламен Димитров. 

„Изпълнението на бюджета за първите 10 месеца на годината върви много добре. Хазната е с 200 млн. лева излишък. Така че пари за коледни надбавки за пенсионерите има“, категоричен беше той.

По думите на Димитров пенсионерите с минимални пенсии трябва да получат по 50 лева, а тези с пенсии до 400 - по 20 или 30 лева.

Oще по темата
Синдикалният лидер посети Варна в рамките на кампанията "Бъди инфо". 

Финансовият министър Симеон Дянков вече обяви, че след Никулден ще стане ясно дали има пари за коледни надбавки за пенсионерите.

Ако към 7 декември хазната е на плюс, решението как да се похарчи излишъкът ще вземе социалният министър Тотю Младенов, обясни Дянков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

anjela

преди 11 години

гаврата с пенсионерите продължава вече 22 години и не виждам кога ще свърши.тези достойни хора сега едвам оцеляват а са дали толкова много за България.понякога не издържам да гледам тъжните им очи когато в някое квартално магазинче броят дребните си парички за да купят нещо.толкова мъка има в тези очи толкова неизказани мисли.и те са били като нас образовали са се работели са създавали са семейства и деца с надеждата че един ден достойно ще се оттеглят на заслужен отдих.но не продажните ни политици се постараха да отровят и последните им години.пожелавам на сегашните управници да изгубят всичките си богатства и да прекарат старините си като тях.дано тогава нещо просветне в алчните им души."два свята единия е излишен"

38

Пенка Иванова.

преди 11 години

Стига сте се подигравали с пенсионерите.Вие няма ли да остареете и,ас си мислех така но,времето минава неосетно бързо.Вище какво става в Гъция 400 евро за коледа независимо от милиардите дълг......

37

пенсионер

преди 11 години

Всеки иска пари аз също , но ето я сметката. В момента активно работещите са 1 500 000 души , а неработещи са 6 000 000 души. Както и да я смятате няма как да излезе сметката. След 60 години комунизъм-социализъм това е резултата . Каквато и пропаганда да водят БКП-БСП-ДС нищо не помага, защото около 1970 г. пенсиите бяха 60-70 лв. Тази ниска база е заложена от престъпната партия БКП-БСП-ДС.

fallback