Снимка: Bulphoto
fallback

Народните представители от Коалиция за България Корнелия Нинова и Георги Пирински се срещнаха с жители на община Гоце Делчев.

Основните въпроси, по които присъстващите поискаха коментар от депутатите, бяха безработицата, ниските доходи, проблемите в горския сектор, съобщиха от пресцентъра на политическата сила.

"Създаването на нови работни места е главното, с което трябва да се заеме което и да е било правителство в сегашната ситуация", категоричен беше Георги Пирински. Той подчерта, че за съжаление правителството на ГЕРБ не предвижда намаляване на безработицата, тъй като в бюджета за 2013 г. е заложен същия размер от 2012 г., а именно 12.4%.

"В алтернативния бюджет на БСП предлагаме увеличението на пенсиите да стане от 1 януари 2013 г. с 12%, а не както е заложено сега от 1 април с 9%. Също така майчинските да се увеличат на 350 лв., защото със замразяването им и през 2013-та размерът им е под прага на бедността", заяви от своя страна Корнелия Нинова.

На въпрос докога българската гора ще бъде изсичана поголовно и изнасяна за Гърция, Нинова отговори: "Докато това правителство е на власт".

Млади хора също се оплакаха от политиката на ГЕРБ и попитаха предвижда ли БСП мерки, с които да намали младежката безработица.

"Сергей Станишев предложи на европейско ниво една изключително успешна формула - неусвоените пари от Еврофондовете да се използват за създаване на нови работни места, образование и допълнителни квалификации за младите хора. От друга страна за България ние предлагаме да има данъчни облекчения за работодатели, които поемат издръжката на студенти и след завършването им ги назначават на работа", обясни Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

патриот

преди 11 години

Тресе си ги предизборна треска БСП.Затова говорят ни врели ни кипели.Като бяха толкова време на власт какво направиха-нищо!А ако се замислим сериозно едва ли има друг 23 годишен период от историята на страната ни в който да са избягали 2 милиона човека.ЕТО ЗА ТОЗИ ФАКТ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ!Заради този факт призовавам всички да гласуват ПРОТИВ,а не ЗА на изборите догодина.

125

ше се ядосам

преди 11 години

Хайде моля ви се, много добре ви знаем приоритетите, нЕма к'во да ми обяснявате.

124

RCI

преди 11 години

Имаше една карикатура-огромен багер и в кофата му мощна бригада юнаци хвърлят с лопатите.Не искам да се шегувам с нещо толкова сериозна като безработицата.Но `заетоста`не трябва да е самоцелна,цифри да отчитаме и пари да раздаваме.Спомняте ли си градинките на Масларова?Необходима е дългосрочна държавно политика.И да не се забравя-в България преобладава частната собственост,държавата да помисли как да облекчи работодателя за да наема повече служители.

fallback