Снимка: Булфото

Независимите депутати Димитър Чукарски и Тодор Великов ще учредят в неделя нова политическа формация, заявиха самите те пред журналисти в парламента. Името на новата партия ще бъде ДАНО (Демократична алтернатива за национално обединение).
 

Великов уточни, че партията ще е дясна, а сред учредителите няма да има други независими депутати. Намеренията засега са партията да се яви самостоятелно на предстоящите избори.


Двамата влязоха в парламента от листата на РЗС, но в последствие напуснаха партията на Яне Янев.

Тодор Великов напусна през 2010 година заради разразилия се гей скандал около Яне Янев. Димитър Чукарски пък се отцепи от партията заради различия в политиката на РЗС преди и след изборите.

Чукарски и Великов заедно с други отцепници от РЗС и напусналия "Синята коалиция" Венцислав Върбанов заявиха през април миналата година пред ЕНП в Брюксел, че подкрепят правителството на ГЕРБ.

Двамата депутати казаха също, че ще събират подписи за оставката на Ангел Семерджиев, председател на Държавната комисия по електро и водно регулиране.

Причина за това е спорно решение на ДКЕВР от 14 септември за такса за достъп до електропреносната мрежа на производителите на ток от възобновяеми източници. Според тях това е грубо нарушение на закона, защото ставало дума за нова такса, която не фигурира в списъка на такси, подлежащи на регулация от комисията. Освен това решението било взето непрозрачно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase