Снимка: Булфото
fallback

Правителството предостави на БНТ допълнителна субсидия от 990 000 лв., с които да бъдат заплатени правата за заснемане и разпространение на мачовете от сезон 2011 - 2012 г. на българското футболно първенство, съобщиха от правителствената информационна служба.

Средствата ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Изключителните права за заснемане на мачовете от футболния шампионат за сезон 2011 - 2012 г. за ефирно и сателитно разпространение, както и правата за разпространение чрез интернет мрежата на телевизионните програми в целия свят, са придобити от БНТ въз основа на подписан през 2011 г. договор.

С постановлението се дава възможност БНТ, като обществен оператор, да изпълни поетите ангажименти по договора за излъчените футболни срещи, отчитат от пресцентъра на МС.

Dnes.bg припомня, че от началото на сезона срещите от А група са без телевизионно излъчване,  заради неразбирателство за пари между клубовете и телевизиите.

Освен това клубовете претендират и за неплатени траншове за ТВ правата от миналата година, които БНТ им дължи. Именно в тази връзка е и днешното решение на МС.

Едва тази събота „завесата“ бе открехната за дербито ЦСКА – Левски, което се излъчи по БНТ. Това стана след решение на БФС и със съгласието на футболните клубове от Професионалната футболна лига, като предаването на срещата бе безвъзмездно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Бавна Мисъл

преди 11 години

А за отботите ни по математика, физика, информатика, що донесоха 7 кофи медали от международни състезания на световно ниво - няма. За астрономите ни - няма.А пари явно има.Прехвалената Воля я няма. За да има развитие, трябва да се концентрираме в силните си страни - там, където можем да дадем продукт на световно ниво. А това, очевидно, не е футбола. Не са и доста други наши псевдо-гордости.НЕКА ВСЕКИ СИ СИПЕ ПО ЕДНА МАСТИКА И РЕШИ ЕДНО КВАДРАТНО УРАВНЕНИЕ! Да се пие мастика трябва ... мдаа

70

учтив галфон

преди 11 години

Кабинетът ли ги дава или Ние ?

69

Анонимен

преди 11 години

Въпреки че съм фен на Ботев Пловдив и ми е криво, че не мога да гледам любимия ми отбор, понеже живея в чужбина, тези пари можеха да бъдат дадени за 1000000 по-смислени неща. Значи пари за Перукан и помощ за либийските *** има, но за българските майки- НЕ! Гласувайте пак за герб, овци такива...

fallback