Протестиращите се събраха пред централата на ДПС. Снимка: БТА

Това, което направиха съветниците на ДПС в Кърджали, е държавна измяна, заяви общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки на протест днес пред централата на Движението в София.

Демонстрацията беше организирана от ВМРО и “Атака“ заради отказа на общинските съветници на ДПС в Кърджали да обявят освободителя на града – ген. Васил Делов за почетен гражданин.

Още по темата

На тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали 16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

На протеста днес се събраха около 30 души, които държаха плакати с надписи: “Долу ръцете от Кърджали“, “ДПС национални предатели“ и “Генерал Делов - национален герой“.

Според Джамбазки всички общински съветници са се клели в Конституция да защитават интересите на българските граждани, а освобождението на Кърджали е част от националното ни обединение, а от ДПС  не го зачитат.

Националистите настояват за разпускане на Общинския съвет в Кърджали, оставките на общинските съветници от ДПС и прекратяване на мандата на ОС. Те настояват и за среща с премиера Бойко Борисов заради случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase