Сидеров възмутен, иска оставката на директорката на училището. Снимка: архив, Impact Press Group

Тримата поругатели, които се изгавриха с портрети на велики българи,  вече трябваше да са изпратени в поправителния дом в Бойчиновци и да бъдат осъдени по бързата процедура за хулиганство и насаждане на етническа и религиозна омраза.

Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по повод скандала със снимката, на която трима роми позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I. Единият от тях се извини и се оправда, че дори не знаел кои велики българи били на портретите.

Още вчера лидерът на националистите сезира прокуратурата за гаврата с историята ни.

“Какви мерки са взети срещу тези изродчета, които си търкат портрети на велики българи в половите органи”, пита МВР и Прокуратурата Волен Сидеров, цитиран от пресцентъра на партията.

“Нелепо е да кажеш, че не знаеш кой е Левски”, възмути се още лидерът на „Атака“. 

Според него това е поредният опит да се избегне адекватна намеса на държавата. Той призова министърът на образованието Сергей Игнатов да уволни директорката на Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, където учат тримата ученици.

 “Министърът на образованието трябва да каже какво ще се прави с тази директорка, която обяснява, че те не знаели какво правят, която ги прикрива и оправдава”, заяви Волен Сидеров.

“Очевидно е, че това кощунство се радва на закрила с обяснението, че поругателите са стресирани. Тогава да ги пратим на курорт”, разпали се още лидерът на „Атака“.

Според националистите тези младежи са продукт на антибългарска и антихристиянската политика на правителството.

„Тези неща продължават да се случват, защото у тези хора има чувство на безнаказаност“, заключи Сидеров.

Според него се закриля процесът на турцизация, прикрива се и циганската престъпност.

Цветан Цветанов заема и поста председател на Национален съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните  въпроси към МС, с което единствено цели да контролира циганския вот, категорични са още от „Атака“.

В момента Педагогическият съвет, на който ще бъдат изслушани родители и ученици, решава какви наказания да бъдат наложени на учениците.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase