Снимка: БТА
fallback

Партия ГЕРБ изпрати до медиите позиция по отношение публичните изяви на лидера на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергий Станишев за строежа на АЕЦ в Белене.

В позицията пише: "В последните дни все по-често ставаме свидетели на това как лидерът на БСП Сергей Станишев си изпуска нервите. Очевидно избирането му за президент на ПЕС му влияе доста натоварващо и стресиращо. Последните публични изяви на Станишев се оказаха връх в поредицата от гафове, защото самият Станишев призна, че не може да отговори на въпроса, който ние задаваме: "Защо не е подписал договора за АЕЦ "Белене"?, подчертават от управляващата политическа партия.

"Г-н Станишев, Вие бил ли сте премиер на България, след като твърдите, че не знаете кой какво е подписвал или не е подписвал по отношение на "Белене"? Това, което чухме от Вас вчера означава ли, че сте бил в ролята на кукла, чиито конци е дърпал някой друг? Не прави чест на никой премиер да казва, че той не е подписвал договори и че подписите били на този или онзи шеф на НЕК или други компании, защото, за да има подпис - първо трябва да има политическо решение. Ако не сте участвал във взимането на политическите решения по времето, когато сте бил премиер, кой тогава управляваше България? Ние всъщност не знаем кой по това време е бил шеф на НЕК и ако днес искате референдум, и търсите отговори за Белене - потърсете ги от хората, които сте управлявали, като тогавашния шеф на НЕК, който и да е той. Нека преди да издава морални присъди, Станишев да отговори на всички тези въпроси", се посочва още в документа.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

284

Анонимен

преди 11 години

Хамстера е много убав! Брей! Аресва ми вече!!!

283

Анонимен

преди 11 години

До "ОНЯ" с ГЛАВНИТЕ БУКВИХоди да си пиеш лекарствата, пускай си порното и легай да спиш. Не се ли усещаш, че задръсти форума с комунистическите си идиотии?

282

АЛОООО

преди 11 години

ИМА ЛИ ОЩЕ, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ КАКВО Е КАЗАЛ б.б.

fallback