Снимка: архив, Булфото
fallback

Хващам се на бас, че референдумът за АЕЦ „Белене” ще пропадне заради слаб интерес”. Това заяви пред bTV математикът проф. Михаил Константинов.

Той е убеден, че запитването ще се провали, тъй като по закон е необходимо да излязат да гласуват толкова граждани, колкото са упражнили и правото си на вот на последните парламентарни избори или до урните трябва да отидат 4 350 000 души. 

Константинов е категоричен, че толкова хора е абсурдно да отидат да гласуват на зимен референдум.
Математикът беше готов да заложи 5000 лева, а  парите, които ще спечели от баса, е готов да ги даде във фонд за лечение на болни деца.

Всички български политици еднакво се страхуват от българския народ, затова говорят приетите прагове, които са абсурдни”, смята Константинов.

„Докато политиците ни са единни затова, че ние сме малоумни, а те - умните, няма да стане”, заяви той.

„Сега ще профукаме едни 30 милиона, но ще провалим идеята за референдум, като рефренът ще бъде към БСП: Провалихте референдума, изхарчихте народна пара”, прогнозира Константинов.

„С референдум могат да се решават политически въпроси, но не икономически”, заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". „Като дойде ново правителство, ако не се намери финансиране, какво ще стане тогава”, попита тя.

"По инженерни въпроси ми се струва доста съмнително да се прави референдум. Той е ефективно средство, когато се решават политически въпроси. Аз искам специалистите да решават такива въпроси. Ние сме компетентни да решаваме собствения си живот. Тук има смесване на два елемента – политическия и експертния", смята Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

255

румен221

преди 11 години

ЗА МАЛЦИНАТА ОЩЕ НЕ РАЗБРАЛИ КОЛКО Е, ЦЕНАТА НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ И ТОКА- До сега, за 1,39 милиарда, са произведени два и половина реактора за АЕЦ-Белене, чехския, готовия и втория полусглобен на 25% и почти цялото помощно обурудване и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория!!!- С разликата до 3,95 милиарда, само български министър, ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!- Според консултанта HSBC, крайната цена е 5,75 милиорда евро, а усреднената себестойност на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.42 ст/кВч. - Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. - Днес Козлодуй продава по 6,5 ст!!!ПРОСТО Е, но не и за корумпирани министри - Себестойността на ТОКА (средна за 60 години) от Белене е 2,4ст. (доклад на англичаните стр.11 долу в ляво), а ЦЕНАТА на Белене е 3,95 милиарда евро при подписването... Продажната цена в доклада е 7,5 ст. средно за 60 години)- АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КАКВА ЩЕ Е ИНФЛАЦИЯТА ДО ЗАВЪРШВАНЕТО - ЩЕ МУ КАЖА "КРАЙНАТА ЦЕНА"...

254

vvv

преди 11 години

ДА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ ! ТОЛКОВА ЛИ СТЕ *** ? ТОВА Е НЕЩО ЗА БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ! А НЕ ЗАРОБВАНЕ ОТНОВО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРЦИТЕ !

253

Анонимен

преди 11 години

Не на аец белене!

fallback