Станишев отново скочи на Борисов. Снимка: Impact Press Group
fallback

Правителството на Бойко Борисов планира специализирана операция за заглушаване на опозицията, заявиха от БСП.

„Има сериозен, вече системен проблем, с българската демокрация. В съзнанието им водещо е запазването на властта, цензурата и как истината да не излезе наяве”, възнегодува Сергей Станишев. 

По-рано днес стана ясно, че премиерът разпорежда на министрите си „в момента, в който се изкажат по някоя тема на министерствата – веднага след тях свиквате пресконференция и обяснявате, веднага!"

Станишев подчерта, че изявлението на Борисов е скандал за всяка демократична страна.

Oще по темата
„Не знам дали може да си представите в някоя европейска страна министър-председател публично да заповяда на министрите да организират акция за заглушаване на опозицията”, възмути се Станишев.

Според него изказването на Борисов напомня за времето от преди 1989 г.

„Сега за вражески глас се възприема всеки, който критикува и поставя неудобни въпроси. Няма защо да се чудим, че всеки човек, който изразява различно мнение, потенциално е клиент на прокуратурата и следствието”, заяви Станишев.

Той изтъкна, че скандалът с песента на Мишо Шамара се дава от BBC като много негативен пример.

„Няма защо да се учудваме, че България е на последните места в класациите в ЕС за свобода на словото и на медиите”, коментира лидерът на БСП.

Станишев напомни и за скандала тази сутрин в парламента и за възражения на депутатите от левицата към Цецка Цачева, която тенденциозно слага чадър над Бойко Борисов и министрите. „Нищо не може да се попита в тази държава”, отсече той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

297

мир

преди 11 години

От сега ви моля не оставяите този *** Борисов ЖИВ моля ви ! А Зостарях иначе съм му понеже е много голям тарикат

296

унуфри

преди 11 години

бих си написал името но борисов е голяна *** и праща гавази да убиват но него ше го колят с бръснач хаир да не видиш!!!!!!!!!!!!!!!!!1 борисов и ***

295

DDD 67

преди 11 години

Аман от ГЕРБ-ерастки продажници и популисти! Ще го казвам отново и отново, докато тъпанарите от ГЕРБ не си отидат! Това е моята версия на абревиатурата на мутренската им партия:Г като ***,Е като Егоисти,Р като Рапони,Б като ***!Как е бялото, зеленото и червеното, *** от ГЕРБ? И вашето време ще дойде!

fallback