Станишев посети и зеленчуковата борса в село Първенец край Пловдив. Снимка: БТА
fallback

Лидерът на БСП Сергей Станишев разказа виц по адрес на премиера Бойко Борисов, в който засяга темата с прозрачността на изборите.

Станишев обяви, че ще се бори да няма фалшификации на парламентарния вот догодина. 

„Господин Борисов пътува със самолет заедно с президента на САЩ Барак Обама и президента на Руската федерация Владимир Путин. Самолетът получава техническа повреда, оказва се, че парашутът е един. Решават в името на справедливостта с гласуване да определят кой ще скочи с парашута. Пускат бюлетините, отварят, преброяват. Г-н Борисов получава това право, той веднага хваща парашута и скача в свободен полет.  Остават президентите на САЩ и на Русия на борда на самолета и г-н Обама казва: Странно, ние бяхме трима, а г-н Борисов ни би с 14 гласа”

„Ето така ГЕРБ разбират изборите”, коментира Сергей Станишев.

Той обяви, че в докладите на американското посолство у нас, публикувани от Уикилийкс, стават ясни причините за оттеглянето на RWE от проекта АЕЦ „Белене”

„Това изтгегляне е в резултат на знаците, сигналите и приказките на правителството на г-н Борисов, прочетете го, публично е в интернет”, посочи Станишев.

Лидерът на социалистите коментира, че между 60 и 80 от законите, приети от ГЕРБ, са лобистки, като се позова на последното проучване на Института за модерна политика.

Станишев разкритикува и политиката на кабинета, която се води спрямо цените на храните у нас, тъй като имало поскъпване с 20-30% на основните стоки.

„Предлагам министърът на земеделието и храните да се нарича вече министър на поскъпването на храните, защото неговите ПР-акции не водят до резултата”, смята още лидерът на опозицията в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

230

Володя

преди 11 години

Серьожа, внимавай да няма полоний в чушките, щото един като тебе вече плака...

229

Анонимен

преди 11 години

изборите през 1990год. - 500хиляди измислени гласове за БСП. *** гета винаги са били 60% за БСП, 30% за ДПС , последните избори , кой купи *** в Сливен? ,,Само мъртвите комунисти не крадът и не лъжат" . Ама и това не е 100% истина.

228

Анонимен

преди 11 години

Този виц е доказателството, че Станишев все пак чете форумите. Нали не си представяте, че е способен сам да измисли такова нещо?Да не споменаваме, че знаем и оригинала на вица.

fallback