Иван Костов и Иван Иванов (д) Снимка: ДСБ
fallback

Правителството на ГЕРБ да спре всякакви контакти за възобновяване на проекта "Белене", призова лидерът на ДСБ Иван Костов.

Тъмносините настояват кабинетът да изпълни действията, произтичащи от решението за спиране на проекта, в противен случай ще означава, че прикрива злоупотребите по него.

ДСБ призовава парламента да не жертва своя авторитет, като участва в съмнителни комбинации и да не разглежда проекта за решение на ПГ на ГЕРБ.

Тъмносините обвиняват управляващите, че не са изпълнили нито едно от произтичащите от решението на Народното събрание действия - да договорят с руския доставчик окончателното
прекратяване на строителството на централата, а АЯР да откаже лиценз на техническите проекти.

„Вместо това се появи информация, че зад гърба на НС премиерът Борисов е водил
преговори с неясен и недоказан кандидат-инвеститор. Това уличава управлението на ГЕРБ в опит да бъде измамено  общественото мнение“, смята Костов.

Надяваме се, че доводите ни са ясни, проектът беше погребан преди 6 месеца, но се правят опити да "бъде вампирясян", коментира Иван Иванов, член на националното ръководство на
партията.

Според Костов веднъж правителството е решило да затвори проекта, а втори път - да съживи покойник.

„Печелившият ход на Борисов е бързо да спре агониите, да търси подкрепа от източноевропейските страни и от ЕС, тъй като интересите ни съвпадат“, посъветва Командира.

Oще по темата
Анализът на лидера на ДСБ показвал, че идва краят на руската доминация на газовия пазар,
Москва няма да може да определя толкова високи цени и затова в момента се опитва да натиска и изнудва България.

Такъв опит Иван Костов вижда и по отношение на "Южен поток". Това се прави, за да се покачат шансовете на руската страна по "втори загиващ енергиен проект". Но ние не смеем да защитим националните си интереси, категоричен е тъмносиният лидер.

Ако България приеме да не получава транзитни такси по "Южен поток" за 15 години, инвестицията може да се изплаща дълги години, така че да не получим нищо накрая, подкрепи го Иван Иванов.

 През уикенда се появи информация, че правителството се е договорило с Русия да не получава в продължение на първите 15 години от действието на газопровода „Южен поток“ транзитни такси, като в замяна на това не участва с пари в изграждането му.

Министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев обаче беше категоричен, че от първия ден на "Южен поток" България ще получава транзитни такси за всеки кубик газ, който премине през тази тръба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

do 147

преди 11 години

Da, parav si! Smenihme togava po-goliamoto zlo s po-malko zlo. Da se zapitame obache....tova, che popristegna durjavata, dava li mu pravo da ya privatizira na bezcenica s edin kup komisionni....fondacii i t.n??? Ot trun ta na glog.....no nesumneno beshe po-malkoto zlo.

124

Анонимен

преди 11 години

До 123 Хайде сега " никой не стои зад тях" първо това са ***, и зад тях винги има някои(не стои), и сега се борят основно срещу 4% баиера да падне до 0.5% или до 0.25% толкова могат да съберат.

123

123

преди 11 години

Стига сте ги показвали тези политически вампири дето никой не стои зад тях, но достатъчно се налапаха за 23г и от бедняци се превърнаха в милионери на гърба на народа! Те заслужават по една лопата и трудовашка количка и да строят Белене!

fallback