Симеон Дянков. Снимка: архив Булфото
fallback

Всички пенсии ще се увеличат от първи април, заяви финансовият министър Симеон Дянков. По негови думи правителството е имало желание това да стане от началото на годината, но няма възможност за това.

Размерът на увеличението ще стане ясен на десети октомври, но то ще може да покрие инфлацията.

Увеличението на минималната работна заплата до 310 лева на месец, вече е заложено в бюджета за 2013 година, потвърди финансовият министър. При държавните служители трудовите възнаграждения ще скачат спрямо възможностите на ведомствата.

Заплатите на учителите обаче ще се увеличат със сигурност. 60 млн. лева са отделени от бюджета с тази цел.

Министерствата ще могат да използват спестените от тях пари за увеличението на заплатите на служителите си, обясни още вицепремиерът.

Министърът на финансите потвърди, че са осигурени 2,5 милиона лева за разработването на един от археологическите обекти в центъра на Варна, по-известен като Дупката.

Дянков посочи, че в министерството на културата вече работи екип, който ще ползва част от средствата, за да изработи идеен проект.

Министърът допълни, че му предстои визита в Шабла, където ще разгледа един остров, за който кметството е заявило желание да стане общинска собственост. На острова са намерени археологически ценности отпреди 4 хиляди години, но там е необходимо оправяне на инфраструктурата, посочи Дянков.

По думите му за разкопки министерството може да отпусне 300-400 000 лева, но поне още 2 милиона ще са нужни за ремонт на пътищата.

Министърът подчерта, че има възможност за финансиране на обекти и във Варненско, стига общината да започне да работи сериозно и да предложи проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

184

Анонимен

преди 11 години

До teoА ти откъде знаеш за кого ще гласуват пенсионерите? Виж, бебче, тия пенсионери не са ония, дето ги погубиха Костофф, Крадлив дедо и Тройната. Тия пенсионери са от други едни поколения и тях никой не може да излъже. Ако искаш да дадеш полезен съвет на клепарите герберасти, посъветвай ги да внимават в картинката, ако не искат да гушнат набързо букета. Щото тия новите пенсии са добре обучени и да стрелят.

183

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 211За всичко са прав, но само онези думи в края никога не са изречени от Сталин. Приписал му ги е евреинът Солженицин в един от измислените си романи.

182

Анонимен

преди 11 години

Не само мамата , а и на таткото са се заканили.

fallback