Протест на полицаи през октомври 2010. Снимка: Булфото
fallback

Служителите на МВР излизат днес на двудневен протест, съобщиха организаторите от Синдикална федерация на служителите в МВР.

Полицаите искат увеличение на заплатите и законодателни промени. Началото на протестестния митинг ще бъде обявен в 16.00 часа в градинката пред МВР.  По-късно протестиращите ще се отправят на шествие до Министерство на финансите, а в 18.00 часа ще тръгнат обратно към градинката пред МВР. По план мероприятието ще продължи до 21.00 часа, отбелязва Агенция Фокус.

На 24 септември 2012г. протестиращите ще се съберат отново пред сградата на МВР в 8.20 часа сутринта, а официалният край на двудневния митинг ще бъде обявен в 10.20 часа.

Към настоящия момент, недоволството на протестиращите е подкрепено от Синдикат на служителите в затворите в България, които ще се присъединят към протестиращите на 23 септември 2012г.

Официално становище в подкрепа на протестната акция бе изразено и от Професионално обединение на държавните служители, които призоваха държавните служители да бъдат единни, за да има шанс да им бъде обърнато внимание. Те призоваха "всеки един от нас да подкрепи усилията на колегите от МВР за подобряване условията им на труд" и допълниха: "уважаваме тяхната смелост да отстояват интересите си и вярваме в правото им исканията им да бъдат чути и обсъдени."

Синдикатът на полицаите получи и подкрепа на международно ниво.Официални писма до Министър Цветанов по повод исканията на органите на реда са изпратени от Европейския полицейски съюз, Холандския синдикат на полицаите, а също така и от колегите им в Испания, Австрия, Германия и други страни.

В своите писма, международните партньори пишат на Министър Цветанов, че "пренебрегването на проблемите и исканията на най-големия синдикат в Министерство на вътрешните работи поставя безопасността и сигурността под сериозно напрежение."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

416

Bagerov

преди 11 години

30 000 politzai za tzyalata republika BG stigat - po 1 000 broiki politzai na okrag /kanton/. parlamenta i prezidentstvoto nyamat nujda ot MVR ohrana! nali sme demokratzia i za vseki ot naroda da sa dostapni tesi slujiteli ot parlamenta i prezidentstvoto?!v zatvorite mojem i doktorite i meditzinskite sestri da slagame za pazachi - tam ste sa po-polezni daje!! a ot politziata imame mnogo specheleni bg levove ot konfiskuvani stoki - alkohol,tzigari,droga,orajie, starinni tzennosti, globi, aktove

415

Аня Димова

преди 11 години

1 милиард и 450 милиона БЮДЖЕТ -колкото здраве ,образование и култура заедно и искат още заплати.затвор

414

Анонимен

преди 11 години

Мрънкат, защото не са свикнали да бачкат...всичко им идва на готово на нашите хрантутници...че и мрънкат.Да станат истински полицаи, че тогава да искат увеличение.Че те момчетата от охранителните фирми по смели

fallback