Снимка: БТА
fallback

След като дълго време финансовият министър Симеон Дянков уверява, че пенсиите ще бъдат вдигнати още от януари догодина, пред БНР Тотю Младенов обясни, че това ще стане, но през април

Oще по темата
.

Министърът на труда и социалната политика отбеляза, че средно с 10 процента ще бъдат увеличени пенсиите от 1 април 2013 година.

Във Варна Младено съобщи вчера, че и с 10 на сто се увеличават и разходите за издръжка на социалните домове, включително и за заплати на служителите.

В момента се правят изчисленията за увеличението на пенсиите, уточни Младенов и допълни, че предложението ще бъде обсъдено в Тристранния съвет за социално сътрудничество, както и в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

16,5 милиона лева повече в сравнение с тази година са планирани за увеличение на издръжката на социалните домове за Бюджет 2013, като всеки ръководител ще преценява дали служителите му ще получат 10% увеличение върху заплатите.

Тотю Младенов обеща, че предстоят разговори за увеличаване и на детските надбавки, както и за майчинство, допълни БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

223

Truth_Hurts

преди 11 години

Пенсиите ще се увеличат предизборно, както и всички бюджетни заплати, не го ли разбрахте най-накрая. На това му се вика съвсем легално купуване на гласове.

222

minalo

преди 11 години

Върни се, бай Тошо, че без тебе от ден на ден става все по-лошо и по-лошо.

221

teo

преди 11 години

Бойко и Тотьо, МНОГО КЪСНО И С МНОГО ПРОЦЕНТИ УВЕЛИЧАВАТЕ ПЕНСИИТЕ!!! ГЕРБ ЩЕШЕ ДА ИМА ГОЛЯМ УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ, АКО УВЕЛИЧИТЕ ПЕНСИИТЕ В ДЕНЯ НА РАЗМИСЪЛ И С 0,1%, ОК?? Дянков, от къде намери парички за увеличаването на заплатите от ПЪРВИ ЯНУАРИ, а пък пенсиите чак от ПЪРВИ АПРИЛ??!! МАЙ ТОВА Е НОВАТА ПЪРВОАПРИЛСКА, КАТО АПРИЛСКИЯ ПЛЕНУМ НА БКП,ОК??

fallback