Според Костов Владимир Путин стои в основата на скандала с АЕЦ "Белене". Снимка: Булфото
fallback

"Големият въпрос е защо Путин реши да провокира сега по този начин България и да създаде максимално враждебна среда към всякакви руски инвестиционни проекти". Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира иска на "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене".

Той определи ставащото като провокация и изрази съмнение, че искът ще бъде уважен от сериозен съд.

"В това отношение казаното от министрите Добрев и Дянков считам за отговарящо на истината", добави Костов.

Според него действията на руския президент са резултат на тежкото вътрешно положение, в което се намира, и силната му конфронтация с ЕС, европейските институции и ЕК, която започва процедура срещу "Газпром" за злоупотреба с господстващо положение.

"Всичко, което от 10-15 години ДСБ казва по енергийните въпроси, получава в момента потвърждение", категоричен бе тъмносиният лидер.

Oще по темата

Костов допълни, че ако правителствата, управлявали България през този период, са следвали линията на десните, е нямало да се стигне до грешката с "Белене", както и с предоговаряне на договора за доставка на газ.

Тъмносините изразиха и съмнения, че държавата има необходимите средства, за да изпълни точно обещанията за повишаване на доходите.

От партията обаче уточниха, че ще дадат оценката си по бюджета за следващата година едва когато се запознаят с конкретните параметри, заложени в него.

Според Иван Костов българската икономика все още е в депресия и няма индикации за увеличаване на чуждестранните инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Анонимен

преди 11 години

Другари цоциалисти. Умрехме от глад. Руснаците си искат комисионните. Катастрофа.

146

Анонимен

преди 11 години

Кремъл представи сметката за изкуствено поддържане живота на "Червената бабичка"- най-продажната антибългарска партия за всички времена !

145

Анонимен

преди 11 години

Истинския предател на Васил Левски е граф Игнатиев, който като посланник на Русия в Турция по това време, предал информация на турските власти за Великия Български революционер чиито паметни думи звучат и днес:"КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ"

fallback