Петър Курумбашев. Снимка: БСП

Може ли “Пирин“- Гоце Делчев да пътува за следващия си мач до Варна с правителствения Авиоотряд 28 и ако да – на кого да плати, попита риторично депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев, който е и член на управителния съвет на отбора.

Причина за изказването му стана фактът, че председателят на парламента Цецка Цачева отхвърли въпрос на колегата му Петър Курумбашев за полета на отбора “Бистришките тигри“ до Варна с авиоотряда.

През август стана ясно, че "тигрите", в чиито отбор е картотекиран и премиерът Бойко Борисов, е летял с правителствения самолет до Варна за мач с отбора на депутата от ГЕРБ Емил Димитров “Чавдар“-Етрополе.

Кирил Добрев обясни още, че за разлика от „Бистришките тигри” “Пирин“ е отбор от А група и има 3 победи от първите 4 кръга на първенството.

Още по темата

От своя страна Курумбашев се ядоса, че Цачева е “покрила“ премиера, за да не отговаря на въпрос за “поредния му гаф“. По думите на народния представител от БСП втори път Цачева отхвърля негов актуален въпрос с мотива, че правителственият авиоотряд е юридическо лице, различно от правителството, и премиерът не можел да отговаря за него.

Според Курумбашев обаче в правилника пише, че директорът  на Авиоотряд 28 е на пряко подчинение на министър-председателя. Курумбашев обясни още, че Борисов е отговарял на актуални въпроси на колегата му Петър Мутафчиев за състоянието и финансирането на правителствения авиоотряд.

„Аз се чувствам поласкан, че на моите въпроси се отговаря“, каза иронично Мутафчиев, който е и бивш министър на транспорта. Той все пак призова Цецка Цачева да не забравя, че парламентът гласува бюджет от около 8 млн. лева на Авиоотряд 28.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase