Земеделците не искали да стават "био". Снимка: архив Булфото
fallback

България ще загуби 250 милиона евро заради лошото усвояване по Програмата за развитие на селските райони и кадровите грешки на ГЕРБ, заяви Светла Бъчварова, член на Националния съвет на БСП.

Изказването на Бъчварова идва на фона на появилата се информация, че ще загубим милиони евро по ПРСР заради невъзможността да ги усвоим.

По думите на социалистката, която е и председател на Съвета на НС на БСП по селско и горско стопанство и развитие на селските райони, кадровите проблеми на ГЕРБ са довели до година и половина застой в работата с европейските средства по програмата.

Като пример тя даде бившата шефка на фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която беше освободена от поста, след като стана ясно, че е фалшифицирала дипломата си за висше образование.

Според Бъчварова реалистичният сценарий е до края на настоящата година да бъдат обработени и платени заявки едва за около 100 млн. евро.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов днес обясни, че проблемите с усвояването на средства от еврофондовете идват от нежеланието на производителите да преминат към биоземеделие.

„Земеделците не искат да преминават към биологично стопанство, тъй като имат ангажимент да го поддържат в рамките на 5 години“, заяви министърът. Точно в тази сфера може да има загуба на пари, защото бюджетът е 300 млн. лв., за които никой не кандидатства, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Здравко

преди 11 години

ЛЕЛЕЕЕЕ,МИХНЕВА НАПРАВО РАЗБИ КРАДЛИВАТА ПРОФЕСОРКА БЪЧВАРОВА.ГЛЕДАХ ПРЕДАВАНИЯТА НА КАНАЛ3. ОБАЧЕ ПАРТИЗАНКАТА СИ Е ПАРТИЗАНКА.И СРЕЩУ ДОКУМЕНТИ ПОДПИСАНИ ОТ НЕЯ Е КАТЕГОРИЧНА-"НЕ Е ВЯРНО". БАСИ,ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВА НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ. ПРОФ, ДАВИДОВ, В ПРЕДАВАНЕТО, И КАЗВА В ОЧИТЕ ЧЕ И НАУЧНИТЕ И ТИТЛИ СА ПРИСВОЕНИ НЕЗАКОННО,С ДАЛАВЕРИ И ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА,ОБАЧЕ ТЯ Е ГОТОВА ДА ГО "ЗААПЕ".

76

ДО 80

преди 11 години

ВАЖНОТО Е ЧЕ СИ ТВЪРДО ПРИЕЛ ГОЛЕМИЯ РУСКИ ПРИНОС ЗА НАШЕТО БЛАГОДЕНСТВИЕ.

75

ДО 80

преди 11 години

КАЖИ,ЧЕ СИ ГОРСКИ ДА ИЗВАДИМ ЩИЛКАТА,АЗ СЪС ТАЯ БРАДВА СЕ ТРЕПЯ ЗАЛУДО0.К.БЪДИ ЗДРАВ !...

fallback