Миков се ядоса на Янев. Снимка: архив Булфото
fallback

БСП иска парламентарна комисия за СРС-тата по случая с Михаил Михов- Мишо Бирата, заяви депутатът от левицата Петър Курумбашев в отговор на искането на РЗС да се сформира, комисия която да разследва причините за отстраняването на Румен Овчаров от министерския пост през 2007 г..

В записи от телефонни разговори се чува как премиерът Бойко Борисов казва на шефа на митниците Ваньо Танов да не закача Мишо Бирата.

По-рано днес лидерът на РЗС Яне Янев привидя закодирана “грандиозна корупционна схема“ зад СПИН скандала в БСП. Той се разгоря, след като Антон Кутев сравни левицата със болестта.

Oще по темата

По време на партийния скандал в левицата депутатът Антон Кутев се защити от нападките на колежката си Корнелия Нинова с думите: "Бих могъл да й напомня реплики, които не мога да произнеса, но тя е произнасяла и много добре знае, че ги има записани със СРС-та и са говорени в съдилищата". Точно тези реплики се крие корупционната схема по думите на Яне Янев.

БСП обясниха още, че искат и анкетна комисия за СРС-та  със записи на зам.-председателя на парламентарната грепа на ГЕРБ Искра Фидосова, свързани с монтанския случай.

Ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов беше арестуван заради търговия с влияние в Монтанска област. В скандала изплува и името на Фидосова, а адвокати дори предположиха, че може да се наложи тя да бъде разпитана по делото.

Лидерът на РЗС Яне Янев изпълнява функциите на “пощенска кутия“, заяви в типичния си хаплив стил зам.-председателят на парламентарната група ва Коалиция за България Михаил Миков. С думите си Миков намекна, че Янев изпълнява поръчки на мнозинството.

Според социалиста остроумията на Янев не трябва винаги да се взимат на сериозно. По думите на Миков с изявленията на Янев се прави опит да се отклони общественото внимание от рязкото обедняване на българите, наближаващата зима, увеличението на стоките от първа необходимост.

Според депутата парламентарни механизми се използват, за да се упражнява натиск върху представители на опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Мнителен

преди 11 години

И това минава за "интелигентен призив"? В нормалните държави не ги е грижа дали някой е "пощенска кутия", ами ПРОСТО СЕ РАЗСЛЕДВАТ ВСИЧКИ НАПРАВЕНИ СИГНАЛИ !И се налагат наказания за продажници и злоупотребяващи със власт и служебно положение.....:(((

34

IQ146

преди 11 години

Всъщност това, за което съществува политиката като занятие и политиците като практикуващи го, е да работят за народните дела. Политики колкото щеш.. И по това се различават държавите-практикуват различни схващания как се живее по-добре, кое е по-добро. Дотук-добре, интересното става, когато в политиката влязат откровени КРАДЦИ, или по-лошо, когато ВСИЧКИ в ПОЛИТИКАТА са ОТКРОВЕНИ КРАДЦИ. Когато политиката стане основно и единствено средство за ЗАБОГАТЯВАНЕ на практикуващите я. Не знам как се нарича такава обществена система, но ние в България сме свидетели точно на това. Вече не е критерий и обект на спор каква да е политиката и как да се постига това и онова. В основен проблем се превръща опазването на общественото богатство от КРАДЦИ. Че без пари всякаква ПОЛИТИКА е НЕВЪЗМОЖНА! Просто НЯМА ПАРИ! А ВСЯКА година бюджетът събира 40-50 млрд.лв. Това са бая пари! Затова сега избираме политиците ЗА ДА НЕ КРАДАТ! Не е важно колко са компетентни, важно е да не КРАДАТ! Ако Борисов НЕ КРАДЕ, ще го изберем пак, ако КРАДЕ, ще се оглеждаме и ще търсим друг, може би Кунева, може би Станишев, Може би ГОЦЭ, може би Капон, може би Яне, може би Костов, може би СДС, може би Каракачанов, може би Слави Бинев, може би Доган, може би Каролев, може би Волен, може би тия от ТВ Скат, не им знам имената, може би Лидер на Ковачки, може би Марешки, може би ***, може би Пульо и т.н., и т.н... А може би някой ден и батко ви с голямото IQ или някой такъв като мен, знае ли някой? Според мен от всички изброени и реалистични възможности, бате ви Бойко Борисов НАЙ-НЕ КРАДЕ! И ИЗГРАЖДА ИНФРАСТРУКТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ! Така аз мисля, затова ще гласувам за него! А на тия, дето плещят за диктатура, да попрочетат малко за Чили след Алиенде-най-корумпираното в чилийската история правителство, съставено от социалисти...А тези, за които интелектуалния капацитет на Борисов представлява лична обида, да си зададат въпроса няма ли да бъде обидно и приемливо ли е да те ЛЪЖАТ и КРАДАТ интелектуални титани и салонни лустросани типове...

33

Анонимен

преди 11 години

ДЕМОСНСТРАЦИЯ НА ГУЗНО БЕЗОЧИЕ...ОРГАНИЗАТОРА НА АЛЪШ/ВЕРИША С ГЛАСОВЕТЕПОЗИРА БЕЗ ДА ПРОБИРА ПОЗИТЕ...НЕ МУ ОТИВА,НОНАЛИ СИ ИМАТ ВЕРНИ СЛЕПИТИЗАНТИ,ТА КАКВИТО И ДА ГИ ЗАБЪРКАТ--ВСЕ СА ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА...Л И Ц Е М Е Р И...

fallback