Миков се ядоса на Янев. Снимка: архив Булфото

БСП иска парламентарна комисия за СРС-тата по случая с Михаил Михов- Мишо Бирата, заяви депутатът от левицата Петър Курумбашев в отговор на искането на РЗС да се сформира, комисия която да разследва причините за отстраняването на Румен Овчаров от министерския пост през 2007 г..

В записи от телефонни разговори се чува как премиерът Бойко Борисов казва на шефа на митниците Ваньо Танов да не закача Мишо Бирата.

По-рано днес лидерът на РЗС Яне Янев привидя закодирана “грандиозна корупционна схема“ зад СПИН скандала в БСП. Той се разгоря, след като Антон Кутев сравни левицата със болестта.

Още по темата

По време на партийния скандал в левицата депутатът Антон Кутев се защити от нападките на колежката си Корнелия Нинова с думите: "Бих могъл да й напомня реплики, които не мога да произнеса, но тя е произнасяла и много добре знае, че ги има записани със СРС-та и са говорени в съдилищата". Точно тези реплики се крие корупционната схема по думите на Яне Янев.

БСП обясниха още, че искат и анкетна комисия за СРС-та  със записи на зам.-председателя на парламентарната грепа на ГЕРБ Искра Фидосова, свързани с монтанския случай.

Ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов беше арестуван заради търговия с влияние в Монтанска област. В скандала изплува и името на Фидосова, а адвокати дори предположиха, че може да се наложи тя да бъде разпитана по делото.

Лидерът на РЗС Яне Янев изпълнява функциите на “пощенска кутия“, заяви в типичния си хаплив стил зам.-председателят на парламентарната група ва Коалиция за България Михаил Миков. С думите си Миков намекна, че Янев изпълнява поръчки на мнозинството.

Според социалиста остроумията на Янев не трябва винаги да се взимат на сериозно. По думите на Миков с изявленията на Янев се прави опит да се отклони общественото внимание от рязкото обедняване на българите, наближаващата зима, увеличението на стоките от първа необходимост.

Според депутата парламентарни механизми се използват, за да се упражнява натиск върху представители на опозицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase