Борисов и Добрев свършили добра работа. Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов е доволен от подписаните тази седмица договори в областта на енергетиката, става ясно от стенограмата на правителственото заседание тази сряда.

Борисов “между другото информира“ министрите за “добрата работа“, която са свършили тази седмица с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Oще по темата

Премиерът обяснява на членовете на кабинета за подисаните договорите за  предпроектното проучване за VІІ реактор за „Козлодуй” с „Уестингхаус”. Борисов за пореден път припомня и споразумението с „Газпром” за  намаляване на цената на газа със стара дата от 1 април с 11 на сто.

“Сиреч, живи пари сме спестили“, радва се Борисов на договореностите.

Премиерът разказва и за договорите за проучване и добив на нефт и газ в Черно море, “консорциума на три от най-големите европейски компании - „Тотал”, ОМВ и „Репсол”“, “където 40 милиона евро също веднага внасят в бюджета“.

Премиерът обаче вече е разпределил тези средства, става ясно още от стенограмата.

“Не се гласи, Влади, за тези пари, защото вече съм ги приготвил къде ще отиват – за пътища, за училища и за зали. Така че, не им се усмихвай“, обръща се Борисов към зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.

Премиерът, разбира се, не пропуска да се обърне и към опозицията.

По негови думи “за ужас“ на политическите опоненти на ГЕРБ за няколко дни в страната са дошли инвеститори от водещи компании в света -  едната е от най-големите американски компании(“Уестинхаус“) , другата руска(“Газпром“) и третите(„Тотал”, ОМВ и „Репсол”) – от европейските, съответно Франция, Австрия и Испания.

"Пак ще има тежки дни към нас...", прогнозира премиерът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

201

mimi

преди 11 години

bravo boiko da se pukat du6manite nikoga bsp v vlasta

200

Анонимен

преди 11 години

Гърчат се здраво спинозните от Бсп. Гадно им колко жалки и малки изгеждат пред постиженията на ББ. Лайте си по форумите, Българина се събужда и няма никога да допусне тумура бсп да се добере до власта и да дои държавата както винаги.

199

Герберастче

преди 11 години

Ние, герберастчетата, считаме Боайко Борисов за Велик Вожд, Слънце на нацията и той е нашия Любим Ръководител! Опа-всички прилики с епитетите на ръководителите на Северна Корея са НАПЪЛНО случайни!Сигнализирахте за неуместен коментар

fallback