Цветанов гледа към високите етажи. Снимка: архив Булфото
fallback

Малко хора от екипажа на кораба "Св. Николай" са знаели, че се превозват 3 тона кокаин, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Корабът беше заловен миналата седмица край бреговете на Испания. Екипажът беше задържан и в ареста попаднаха 21 българи.

По думите на Цветанов има безспорни доказателства, че част от моряците са знаели за наркотика и тези данни са обсъдени с испанските власти.

Oще по темата

Вицепремиерът обясни, че за него е по-важно да се стигне до тези, които са наели екипажа, които са имали отношение към плавателния съд. Той смята, че е "крайно време да се стига до високо".

Полагаме максимални усилия - с обмяна на информация между българските и испанските служби, с колегите от Великобритания и Франция, за да можем действително да наредим целия пъзел и да  хванем най-високите нива по организацията на този огромен товар, каза Цветанов.

Той допълни още, че не изключва на определен етап да има и арестувани в България по случая, но едва когато има достатъчно доказателства да се издадат европейски заповеди за задържането им и предаването им в Испания, за да бъдат съдени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

Анонимен

преди 12 години

До колко високо ,бе Цецко?Засега обират пешкира "Високите"моряци....я не ни замазвайте очите-3 тона кокаин и нито собственик,нито капитан -никой не знаел,само вие сте го следили кораба,ами като сте го следили,значи знаете всичко,какво ще ме се правите на ИНЧ хай,частен дедектив.Такова количество дрога се протекционира от високи политически нива-това да не е една доза.

132

С.М.

преди 12 години

Не виждам как търговията с наркотици може да се случи без правителствена подкрепа :-) Те американците влязоха в Афганистан, само и само да се възобнови производството на дрога; което родното правителство искаше да спре... Който вярва, че дрогата се търгува от злите престъпници, а властите се борят постоянно с тях, е пълен наивник. Може би трябва да си зададете въпроса - ЗАЩО тази борба никога няма успехи? :-)

131

Анонимен

преди 12 години

49% от българските полицаи имат здравословни проблеми.Близо една четвърт от тях имат хипертония, развита след постъпване в полицията, всеки десети имат язва или сърдечно-съдови заболявания, почти толкова са и с бъбречни заболявания.Тези и други данни са част от социологическо изследване "Мотивация на българския полицай - актуално състояние и рискове", направено по поръчка на Синдикалната федерация на служителите в МВР и е първото по рода си независимо изследване на сектор "Сигурност", заяви на специален брифинг Валентин Попов, председател на профсъюза.

fallback