Снимка: БТА
fallback

След 18 юли вече не може да говорим само за рискове от терористични атаки, заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

По думите на Плевнелиев трябва да се помисли какво може да се направи, за да се ограничи рискът от нова атака.

Не бива да се заблуждаваме, че може да се открие елементарно решение и да сведе проблемът само до конкретни институции, организации или лица, призова той.

По негови думи не трябва да търсим само виновниците за атентата, а решение на поблема с тероизма.

Президентът заяви още, че терористичният акт в Бургас е дръзко и грубо предизвикателство и посегателство върху националната сигурност на България.

В дневния ред на Съвета, който се свиква на всеки три месеца, беше включена извънредна точка "Терористичният акт в Бургас – анализ на средата за сигурност; организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за борба с тероризма; изпълнение на Националния план за противодействие на тероризма".

Oще по темата

Членовете на КСНС – председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание, ще обсъдят терористичната атака на летището в Бургас на 18 юли.

По думите на Плевнелиев атаката е била добре планирана и трудно предвидима. Той призова темата да не се политизира.

Не бива да се допуска оценката за състоянието на системата за националната сигурност да се политизира, да се ползва за постигане на тясно партийни цели извън контекста на националните интереси, обясни държавният глава.

"Не е време за политическо печелене на дивиденти, а за политическа подкрепа в борбата с тероризма", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

kireza

преди 11 години

Какъв риск бе човек?Първо,дюнерджиите ни пазят на земята!Второ,турците ни пазят в небето!Трето, америкосите ни пазят край Ямбол,или някъде другаде ли беше базата...е не била американска ами орташка,само че с кого ортаклуват!?И първите,и вторите,и третите ще ни го набият,като му дойде времето,както беше казал Мончо....Та какъв риск при толкова пазванти бе джанъм???Не е риск ами си е чисто прееб...... по всички параграфи на Земята....

80

ЕЕЕЕЕЕЕ, аман от

преди 11 години

Разбрахме се уж ЖЕНСКИ ПОЛОВИ ОРГАНИ да не се публикуват в сайта!

79

6 6 6

преди 11 години

Не сме говорили за риск,а за Тероризъм !!!!! Абе таранколо ти къде се буташ бе.Като искаш да си приятел на Евреите върви си направи къща там и там живей.То днес Иранеца им го каза в прав текст Вие сами си ги гръмнахте и веднага след това обвинихте Иран. Кога ли някои луд Българин ще вземе да писне и да ви гръмне вас

fallback