Джон Бренан. Снимка: архив, Reuters
fallback

Съветникът на американския президент Барак Обама за борбата с тероризма Джон Бренън пристигна в България снощи, пет дни след самоубийствения антиизраелски атентат, съобщи Белият дом, цитиран от Франс прес.

"Джон Бренън пристигна в България за срещи на високо равнище с български лидери, които бяха планирани", каза говорителят на Съвета за национална сигурност Томи Вайътър. "Ужасяващият терористичен акт в Бургас миналата седмица откроява важността на нашето солидно партньорство и на продължаването на сътрудничеството в сферата на борбата с тероризма" със София, добави той.

Говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд заяви, че Съединените щати подкрепят българите във всички аспекти на разследването, защото "искаме да стигнем до дъното на нещата" в този случай.

Барак Обама се обади в петък на българския премиер Бойко Борисов, за да изрази подкрепата си. Федералното бюро за разследване (ФБР) и Централното разузнавателно управление (ЦРУ) работят с българските следователи, за да се опитат да разкрият кой е извършил и кой е поръчал атентата в сряда, при който загинаха петима израелски туристи и един българин, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Marsianci sme nie

преди 11 години

haha sledva6tia Ekspert po Terorizam 6te doide ot Mars

84

kireza

преди 11 години

Олеее,още един е дошъл да замазва следите на ЦРУ в атентата....Абе за пълни *** ли ни смятат тези англосаксонско-негърски ***,че да ни лъжат като дърти ***???

83

Анонимен

преди 11 години

...ДАНО НЕ ГО НАПРАВЯТ,ЧЕ ТАМ ЛЕЖИ БЕКАПЕТО...

fallback