Снимка: архив Булфото
fallback

СДС няма да участват във вота на недоверие срещу правителството на ГЕРБ, заявиха от “Раковска 134“. Вотът беше внесен от БСП и ДПС в четвъртък заради провал в сектор “Сигурност“. Повод за искането за сваляне на правителството станаха критиките в мониторинговия доклад на ЕК за реформите у нас за последните 5 години.

Дебатите по вота са днес, а утре ще бъде гласуването. От изявлението не става ясно как смята да постъпи партията – дали депутатите ще гласуват “въздържали се“, или ще напуснат залата.

СДС няма да участва в този вот, защото с него представителите на тройната коалиция и сегашните управляващи се опитват да си прехвърлят отговорността за негативните оценки, обясняват сините.

Според тях наистина има провал в сектор “Сигурност“, но затова носят отговорности и правителството на тройната коалиция, и това на премиера Бойко Борисов. Според СДС ЕК критикува действията на властта в последните 5 години, като две от тях са на предишните управляващи, а останалите – на сегашните.

Oще по темата
Колкото е абсурдно БСП и ДПС да искат вот на недоверие, на базата на изводите от този 5-годишен доклад, толкова неуместно е ГЕРБ да чете само онези редове от доклада, в които управляващите виждат някаква положителна оценка за себе си, се казва в позицията на сините.

Вчера от ДСБ заявиха, че ще “бойкотират“ вота и ще напуснат пленарната зала по време на гласуването. Тъмносините не са съгласни нито с водената от правителството политика, нито с опитите на БСП и ДПС да извлекат политически дивиденти от доклада. От партията на Иван Костов заявиха, че ще призоват и партньорите си от СДС да действат така.

Това не е първият път, в който Синята коалиция напуска по време на вот на недоверие. През юни миналата година, когато отново имаше вот срещу вътрешния министър Цветан Цветанов, десните отново напуснаха залата като "бойкот".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

излишен Вот

преди 11 години

Няма уважителна причина да се иска Вот на недоверие.....българското правителство в лицето на Премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов се отнесоха твръде сериозно и дипломатично в тази трагична и критична ситуация....Българския избирател вижда в реални очертания ......Похвално е поведението на Бойко Борисов

101

до 114

преди 11 години

СДС в случай постъпват като разумни държевници и патриоти.......една парламентарна , респ . правителствена криза в настоящия момент е Само във врада за България

100

Оставка

преди 11 години

СДС-то можеше да измисли по-смислен довод, за да не подкрепи този смислен вот на недоверие. Почват да стават тотално смешни. Жалко за идеята и партията. Ако са почтенни хора ще гласуват в четвъртък заедно с другите срещу ГЕРБ.

fallback