Йордан Бакалов. Снимка: Булфото
fallback

"С ареста на Димитър Аврамов от ГЕРБ се цели да се покрият негативите от доклада на ЕК", коментира пред журналисти в парламента синият депутат Йордан Бакалов.

Според него може да се каже, че управляващите в момента се опитват да смекчат констатациите на Европейската комисия.

Oще по темата

"С ареста на Димитър Аврамов се цели чрез PR да се покрият негативите от доклада", категоричен бе той и направи аналогия с пожара на Витоша, покрай който по думите му са "изгорели" 13-те процента повишение на цената на тока.

Вчерашният отчет на МВР също бил опит да се тушират критиките на Брюксел.

"Той беше направен съвсем умишлено - точно един ден преди оповестяването на доклада, но всеки си носи отговорността", коментира Йордан Бакалов.

Той уточни, че не знае подробности около ареста на Димитър Аврамов, но можело да се каже, особено след като има и жалба от бизнесмен, че става дума за опит да се прехвърли определен бизнес.

"От година и половина - две, по думите му, тече доста сериозно преразпределение на бизнеса и този арест не идва самоцелно. Разпределението се доминира отнякъде, а доминирането може да стане само и единствено от управляващите от ГЕРБ", предположи Бакалов.

Депутатът посочи, че в доклада си Еврокомисията не критикува конкретно прокуратурата, а по-скоро се казва, че всички по веригата имат определена вина - МВР, прокуратура и съд.

"За мен най-съществената част от черновата на доклада засяга липсата на посока на реформите", завърши Йордан Бакалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

vbn

преди 11 години

трагедия!!! ще чакаме ЕК да не каже, че видите ли не ви работи държавата.... Общество, манталитет и култура. Не виждам изход!!!!!!!!!!!!!Съжалявам

48

СЕЛЯНИНА С КОЛОЛОТО

преди 11 години

ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА:КАКВО ПРАВИ ТОВА *** МОМЧЕ С ГЛУПОВАТО ИЗРАЖЕНИЕ В "БЪЛГАРСКИЯ" ПАРЛАМЕНТ?КАК ГЕРБ ПОДБИРА ДЕПУТАТИТЕ СИ -ИЗКЛЮЧВАМ ВОДЕЩИЯТ ИМ ПРИНЦИП-РОДНИНА-МИЛИЦИОНЕР,РОДНИНА-МИЛИЦИОНЕР.ЕСТЕСТВЕНО ПОДБИРА ГИ НА ПРИНЦИПА:АБСОЛЮТНА БЕЗНРАВСТВЕНОСТ,УМЕНИЯ ЗА КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ,ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ,ПЪЛНО ОТСЪСТВИЕ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И МИСЛЕНЕ И НЕ ПОСЛЕДНО НЯКАКВА СИЛНА ЗАВИСИМОСТ-ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ,С КОЯТО ДА ГИ ШАНТАЖИРАТ И ДЪРЖАТ ЗДРАВО!ТАКИВА *** И РЕНЕГАТИ СА 90% ОТ ПГ НА ГЕРБ-ПЪЛНЕЖА.ОСТАНАЛИТЕ СА ДОКАЗАНИ БОЛШЕВИШКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ПОСЛУШНИ МАРИОНЕТКИ!

47

Анонимен

преди 11 години

БАКАЛОВ,ИМА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА-ПО ВАШЕ ВРЕМЕ ОТЛЮСПВАХТЕ НЯКОЙ ,КОЙТО КАЗВАШЕ"КРАДЕ СЕ ,ДЕМОКРАЦИЯТА Е В РИСК ОТ СЛУЖБОГОНЦИ "

fallback