Снимка: БТА

Първите прогнозни резултати от вътрешнопартийните избори за председател на СДС показват,  че на 15 юли ще има балотаж между Ваньо Шарков и Емил Кабаиванов. Това съобщи Любен Петров.

Председателят на комисията по вътрешнопартийни избори обясни, че все още е рано да се обявят конкретни резултати от гласуването, защото в централата нямат информация от протоколите на всички 220 общини.

Изборите, които се състояха на 8 юли, протекоха съвсем спокойно и организирано, каза Петров и напомни, че в комисията не е постъпила нито една жалба. Официалните резултати от първия тур на изборите, според правилата на партията, трябва да станат ясни в тридневен срок. Те се правят на база на хартиените протоколи на секционните комисии, уточни Петров. Предполагам, че утре до обяд ще имаме данни на 100 процента от паралелното електронно преброяване, добави той.

Още по темата

В надпреварата за председател на СДС участват четирима кандидати - Ваньо Шарков, Емил Кабаиванов, Иван Сотиров и Лъчезар Тошев. В петък късно вечерта своята кандидатура оттегли Румен Христов, който беше смятан за един от основните претенденти за поста.

До вота се стигна след като на 15 май председателят на СДС Мартин Димитров подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase