Николай Цонев беше оправдан по няколко дела за длъжностни престъпления. Снимка: Булфото
fallback

Алтернатива на сегашното управление ще търси бившият военен министър в правителството на тройната коалиция Николай Цонев.

В неделя той оглави партия "Нова алтернатива", което стана седмица след като беше оневинен от съда по част от делата за длъжностни престъпления.

Цонев обяви пред БНР, че новата формация се обявява за нов патриотично-либерален модел на управление и ще бъде дясно ориентирана.

Той определи сегашното управление на ГЕРБ като непрозрачно и некомпетентно, което се занимало само с PR акции.

Oще по темата

Като основна цел на партията бившият военен министър посочи промяната на мисленето на нашето общество. 

На въпрос дали оправдателните присъди, които бившият военен министър получи напоследък по някои от делата, водени срещу него, са го поощрили да направи партия или напротив - тъкмо многото дела са го провокирали да покаже, че не е "абсолютен престъпник", Николай Цонев беше категоричен:

"Провокираха ме идеите на нашия екип. Провокира ме патриотично-либералният модел, който предлагаме на нашето общество. Политическата платформа на "Нова алтернатива" се основава на 4 стълба - какво правим като партия, модерна пазарна икономика, защита свободата на личността и качествено управление".

Зам.-председател на "Нова алтернатива" е Камелия Нейкова, бивш заместник-министър на отбраната от времето на Цонев.

Партията ще има структури и в страната - Варна, Пловдив, Сливен, Бургас, Русе, Благоевград.

Цонев посочи, че се надява партията му да привлече съмишленици основно сред хората,занимаващи се с малък и среден бизнес – работниците и мениджърите, както и бивши военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

FILIP

преди 11 години

Г-Н ЦОНЕВ, НЕ ГОВОРИТЕ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ,И/МАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ТЕЗИ КОЙТО ИМАТ МАЛКИ СЕМЕИНИ ФИРМИ В РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ КАТО; ТУРИЗАМ,РАЗЛИЧНИ ЗАНАЯТИЯ И ДР. И РАБОТЯТ С ЧЛЕНОВЕ ОТ СЕМЕИСТВОТО ДА ПОЛЗВАТ 50% НАМАЛЕНИЕ И ДА ПОЕМАТ ОСИГОРОВКИТЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ ТАКА БЕШЕ ДО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ НО СЕГА ПОЛЗВА ИНВАЛИД ТАЗИ ПЕВИЛЕГИЯ КОГАТО ТОЙ РАБОТИ САМ,ПИТАМ КОЙ ИНВАЛИД МОЖЕ ДА РАБОТИ САМ НИКОЙ.

84

Цицерон

преди 11 години

Партията ще се казва "Нова крадлива". Много по-крадна това момче. Вижте му банковите сметки в чужбина и ценните книжа на приносител

83

Пламен Табаков

преди 11 години

Партията предлага икономическа програма, която изцяло ми харесва. Особено ми харесват идеите за гарантиране на основните човешки права и свободи на гражданите и сздаването на подходящи условия за развитието на високите технологии

fallback