Костов е готов за самостоятелно явяване на изборите. Снимка: архив Булфото
fallback

"За партия ГЕРБ е характерно да прокарва лобистки закони”, заяви в Пловдив лидерът на ДСБ Иван Костов.

Неговите хора ще подкрепят президентското вето върху Закона за горите и Закона за съдебната власт.

"С единия закон се прокарват интереси на определени хора, а с другия се купуват магистрати”, категоричен е тъмносиният лидер.

Той посочи, че управляващите отново се опитват да прокарат в Народното събрание лобистки закон – този за тютюна. По думите на Костов, докладчик бил депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, чийто бизнес е свързан с тютюн. Това според ДСБ е конфликт на интереси.

"ДСБ ще се яви сама на парламентарните избори догодина и ще се дистанцира от случващото се в СДС”, категоричен е Иван Костов по отношение на разпадането на  Синята коалиция.

Неговата партия е отворена за коалиции с други десни формации.

В Пловдив Костов стегна редиците на партията, след като местният лидер на ДСБ Спас Гърневски подаде оставка. Командирът ще иска обяснение от Гърневски защо подкрепя безусловно ГЕРБ и кмета на града Иван Тотев, тъй като той е единственият общински съветник на ДСБ в Пловдивския общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

SJ

преди 11 години

Искам да спомена за поредния лобистки закон или по скоро промяна на наредба 36,касаеща шофьорите превозващи пътници .Удостоверение за психическа годност,което от безсрочно става три годишно.Странно съвпадение е че няколко месеца преди това в цялата страна изникват стотици пунктове за психо тест,като дори тръгват по пиаци и автогари с рекламни брошури в ръце.От първа ръка са знаели че промяната ще излезе...В случая законът не за гражданите а облагодетелстване на дадено лице. Къде са органите.

101

Анонимен

преди 11 години

Костов - гробокопачът на синята идея. Костов, в ада ще се пържиш, дето разсипа синята коалиция с твойта измислена партия -един файтон хора

100

Анонимен

преди 11 години

като е единствен съветник кого да подкрепя- БСП ли, или ДПС

fallback