Костов бил заплашван. Снимка: Булфото

Огнян Донев и Валентин Златев са заплашвали ДСБ по време на срещата на представители на КРИБ и депутати от тъмносинята партия, заяви днес лидерът на дясната формация Иван Костов.

По думите му Донев и Златев са искали ДСБ да прекрати линията на атака срещу монополите и олигархията у нас.

В началото на март десните поискаха ДАНС да провери имат ли основание съмненията за пране на пари в "Лукойл", както и паричните потоци на компанията.

Още по темата

Месец по-късно представители на ДСБ се срещнаха с Донев, Златев и други членове на КРИБ в Народното събрание. Коментарите след срещата бяха лаконични. Шефът на “Лукойл“ Златев обвини ДСБ в популизъм, а Костов отхвърли обвиненията му.

По думите на Костов днес заплахите на Донев и Златев са се осъществили. Според лидера това се вижда от разпространените от вестник “Преса“ записи на съдружника на Донев – Любомир Павлов. В публикуваните в изданието на бившия главен редактор на в. “Труд“ Тошо Тошев фрагменти Павлов казва на неизвестен мъж, че той и Донев са причинил разпада на Синята коалиция чрез изданието си “24 часа“ и “Труд“.

По думите на Костов най-тревожното във въпросните фрагменти е намесването на името на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. Според тъмносиния лидер тези записи са доказателство, че Цветанов кадрува в съдебната система.

В разговора с неизвестния мъж Павлов казва, че от Цветанов зависи как ще се развие кариерата на всеки един от магистратите.

От ДСБ подкрепят  ветото на президента върху промените в Закона за горите и в Закона за съдебната власт.

Ние не сме против развитието на ски спорта у нас, но искаме това да бъде при равни условия за всички, без привилегии, обясни позицията на тъмносините Иван Костов.

По думите му частичното президентско вето върху Закона за съдебната власт е достатъчно. В петък държавният глава наложи вето на част от текстовете в Закона и конкретно на частта, която предвижда “кариерни бонуси“ за магистратите след завършването на мандата им като членове на Висшия съдебен съвет.

Важно е да не се купуват висшите магистрати, като им се обещава повишение, обясни Костов. Противното означава директен подкуп, смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase