Найденов не подкрепял идеята. Снимка: архив Impact press group
fallback

Министърът на земеделието и храните не подкрепя идеята на Агенцията по безопасност на храните да се забрани аll inclusive изхранването в хотели под 4-5 звезди.

Oще по темата

Вчера шефът на БАБХ  Йордан Войнов заяви в Министреския съвет в присъствието на Найденов, че агенцията има идея аll inclusive изхранване да се предлага само в хотелите с 4 и 5 звезди. Войнов обясни, че е възможно услугата да остане и в хотелите 3 звезди, но само ако в столовата има места за 60% от легловата база.

Найденов обясни, че подкрепя предложението за задължителен капацитет на столовата, но не и ограничението на услугата спрямо звездите на хотелите.

"Мога да се съобразя само с определена част от мотивите на агенцията", коментира министър Найденов.

Преди това Войнов обяви, че при проверки БАБХ е открила хотели, които имат по 1000 места леглова база и само 30 места в столовата.

Найденов се възмути, че това е недопустимо. Европейската практика е, че базата за хранене трябва да е около 50 процента от легловата база, смята земеделският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Митов

преди 11 години

Според мен проблемът не е в това да има или няма тази услуга , а да има по-добър контрол върху качеството на предлаганите храни и напитки.Освен това , в пазарната икономика условията се диктуват от потребителите.Няма нищо по-лесно от това ,недоволните от обслужването клиенти да алармират в медиите ,ако хотелиерите са нагли и лъжат.Така просто хората ще престанат да ходят на почивка на съответното място.

15

Анонимен

преди 11 години

По скоро трябва да въведат кое точно е ол инклузив - всички услуги които предлага хотела, платени и неплатени.А не всеки хотел да лепва табелката и като отидеш да си платиш за вечеря, басейн и тн.

14

Житан

преди 11 години

Цялата Мара втасала в това министерство ,та баш това му е големия проблем на тоя !

fallback