Мястото за пушене на депутатите - на жълтите павета. Снимка: архив, Булфото

В първия ден от влизането на забраната за пушене на обществени места депутатите, които са пушачи, използваха парламентарната почивка, за да попушат на воля пред сградата на парламента.

Дори беше създадена парламентарна група на пушачите, в която влизат представители на всички политически сили. По инициатива на депутата от „Атака” Венцислав Лаков върху едно от кошчетата за пушене, които стоят до северния вход на парламента беше залепен надпис „Парламентарна група на пушачите”.

Лаков залепи надписа върху кошчето под погледа на заместник-председателя на парламента Анастас Анастасов от ГЕРБ, който също използва парламентарната почивка, за да се отдаде на никотиновия си глад.

Още по темата
Запитани дали зависимостта на депутатите пушачи няма да свали кворума в пленарната зала и двамата обясниха, че ще пушат по време на почивките.

По-срамежливите от медиите депутати използваха градинката на Художествената академия, за да пушат по-далеч от телевизионните камери.

Главният секретар на парламента Иван Славчов също попари надеждите на тези, които предложиха да се опъне една тента в градинката зад парламента, за да може да се пуши и при лошо време.

Самият Славчов, който също е пушач, обясни че няма как тентата да се опъне, защото този терен е общинска територия.

Венцислав Лаков на шега подхвърли, че ако трябва парламентът да плаща общинско право, за да ползва прилежащата територия около Народното събрание, но Славчов остане непреклонен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase