Премиерът Борисов благодари на публиката за подкрепата. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов благодари на министрите от кабинета за подкрепата, която оказаха от трибуните на мача на неговия Витоша Бистрица срещу отбора на Две могили във финала Купата на аматьорската лига. С решаваща асистенция на самия Борисов "тигрите" победиха с 2:1 и спечелиха най-престижното отличие в родния аматьорски футбол.

"Да благодаря на Дянков и на Боряна Пенчева за подкрепата вчера“, започна министър-председателят в началото на днешното правителствено заседание.

Премиерът отбеляза, че в медиите дори купата не е отразена толкова, "колкото на Дянков плаката". Вчера финансовият министър опъна на трибуните плакат с надпис: "Тигрите - без дефицит".

"Аз даже не повярвах на очите си, като гледам едни плакати. Чета текста, много финансов ми звучи, не футболен. Като го видях Дянков вече, викам ясна работата", призна Борисов.

Премиерът се обърна и към транспортния министър Ивайло Московски, който също викаше за отбора на премиера от трибуните на националния стадион "Васил Левски“.

Още по темата
"Виж как могат финансите да си направят безплатна реклама, Московски. Ако ти беше дошъл с някой влак, с някои железници, нямаше днес да има митинг, да стачкуват пред министерството".

Dnes.bg припомня, че на мача на "тигрите" от Бистрица, които се подвизават във “В” група, имаше над 1000 зрители въпреки лошото време и падналия проливен дъжд.

Една трета от кабинета дойде на трибуните на националния стадион “Васил Левски”, за да подкрепи премиера Бойко Борисов, който излезе като централен нападател на Витоша в сблъсъка за ценния трофей.

До Симеон Дянков във ВИП ложата се събраха колегите му от правителството Мирослав Найденов (на земеделието), Ивайло Московски (на транспорта и информационните технологии) и разбира се, Свилен Нейков (на спорта). Друг плакат от финансовото министерство гласеше “Муудис “Тигрите” с рейтинг ААА”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase