Бойко Борисов първи пое купата. Снимка: Булфото

„Витоша Бистрица” с премиера Бойко Борисов спечели Купата на аматьорската лига след победа на националния стадион “Васил Левски” над отбора на Две могили с 2:1. Борисов игра с номер 13.

Борисов имаше решаваща роля за успеха на “Витоша Бистрица”. На мача на "Тигрите", които се подвизават във “В” група, имаше над 1000 зрители въпреки лошото време и падналия проливен дъжд.

“Витоша” поведе преди почивката с попадение на Сергей Ташков. Той направи хубав индивидуален пробив и с мощен удар опъна мрежата. “Две могили” изравниха след невероятна грешка на вратаря на "тигрите" Владимир Славев, но в 67-ата минута Бойко Борисов подаде на Ангел Стоянов, който с прекрасен изстрел от малък ъгъл донесе трофея на своя тим.

Една трета от кабинета дойде на трибуните на националния стадион “Васил Левски”, за да подкрепи премиера Бойко Борисов, който излезе като централен нападател на Витоша в сблъсъка за ценния трофей.

Транспарант “Тигрите без дефицит” разпъна вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. До него във ВИП ложата се събраха колегите му от правителството Мирослав Найденов (на земеделието), Ивайло Московски (на транспорта и информационните технологии) и разбира се, Свилен Нейков (на спорта). Друг плакат от финансовото министерство гласеше “Муудис “Тигрите” с рейтинг ААА”.

След като вдигна купата, Борисов каза, че не му е било лесно в мача, тъй като са го пазели 34-35 години по-млади централни защитници.

Той заяви, че ще отнесе спечеления трофей при другите в Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase