Борисов поправи решението си за бонусите. Снимка: архив, БТА

Само три дни след като кабинетът реши парите от върнатите от чиновниците бонуси да отидат за ремонт на паметници по повод отбелязването на 100 години от Балканската война, премиерът Бойко Борисов вече е с нова позиция.

На следващото заседание на Министерския съвет той ще предложи да бъде отменено това решение, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Поради необходимостта от допълнително финансиране за лечение и подобряване здравословното състояние на децата и широкия обществен отзвук премиерът подчертава, че политиката на правителството разглежда като един от основните си приоритети детското здраве и е готово да отговори на очакванията на обществото -  държавата да оказва необходимата здравна помощ на децата в България“, се посочва в съобщението от прессслужбата на кабинета. 

Премиерът още веднъж призовава представителите на тройната коалиция, които са взели бонуси за милиони левове, да ги върнат, за да отидат за лечението на деца.

Още по темата
В началото на март премиерът Бойко Борисов заръча всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през последните две години, да ги върнат. Заплаши с уволнение всеки, който не върне парите. По сметката се събраха малко над 600 хиляди лева.

Първоначално решението на премиера беше парите да отидат за лечението на болни деца. Дори на тогавашното правителствено заседание той каза, че част от събраните пари ще отидат за лечението на болния от левкемия 18-годишен младеж Йордан Стоев.

Тогава Борисов прати родителите му и неправителствените организации да отидат при Доган, Станишев и членовете на техните партии, за да съберат и от тях пари за лечението на болни деца. По-късно стана ясно, че средствата за лечението на момчето са осигурени от здравната каса и от дарения.

Три месеца по-късно Борисов обаче реши парите от бонусите да бъдат насочени по друго перо.

 “Направо ги предоставяме за 100-годишнината (от Балканската война) – те са за ремонт, реконструкция, освежаване, за да може за 100-годишнината да почетем всички, които са си дали живота за тази държава по време на войните”, казва премиерът на последното заседание на кабинета, което се проведе в Плевен.

Последваха негативни реакции срещу Борисов и премиерът веднага „поправи“ решението си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase