Костов съжали за решението на СДС. Снимка: архив, Булфото

ДСБ изразиха съжаление от решението на НС на СДС, който отхвърли отхвърли споразумението за явяване на Синята коалиция на следващите парламентарни избори. Тъмносините започват подготовка за самостоятелно явяване на предстоящия вот през 2013 г.

След гласуването на делегатите на форума в Пловдив лидерът на СДС Мартин Димитров подаде оставка, а ръководството на ДСБ се събра на спешно заседание.

Още по темата

"Сините избиратели демонстрираха ясно с гласа си, че волята им е силен десен субект да посрещне предизвикателствата на кризата.

ДСБ ще отговорим на тези очаквания с решителна икономическа програма за защита на правата и собствеността на българските граждани", се посочва в позиция на партията, изпратена до медиите.

Тъмносините заявяват, че започват своята конкретна подготовка за следващите парламентарни избори веднага след Националното си събрание на 30 юни 2012 г.

"Започваме да се готвим самостоятелно за вота догодина, но оставяме "вратата отворена", заяви пред БТА зам.-предеседателят на ДСБ Светослав Малинов.

Той определи като силно решението на Мартин Димитров да подаде оставка, но отказа да коментира събитията в СДС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase