Премиерът Борисов нямал вина за изчезването на Галеви. Снимка: архив, Булфото
fallback

Правителството няма никаква вина за изчезването на Братя Галеви, коментира премиерът Бойко Борисов казуса с "изпаряването" на двамата бизнесмени.

"И съдиите, и прокурорът са можели да поиска задържането им. Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система? Съжалявам, че трябва да ви го кажа", добави раздразнен Борисов.

Oще по темата

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им на 3 май. Те трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

От вчера Братя Галеви са обявени за общодържавно издирване, след като съдебна охрана ги издирва безуспешно.

Днес главният прокурор Борис Велчев заяви, че е нямало как те да бъдат задържани веднага след окончателното потвърждаване на присъдата, тъй като решението на ВКС е било взето неприсъствено.

Обвинител №1 обясни, че до потвърждаването на присъдата на последна инстанция те се водят невинни до доказване на противното.

Вчера пък вътрешният министър Цветан Цветанов призова осъдените бизнесмени да се предадат и заяви, че няма данни те да са напускали страната. Тази вероятност обаче не беше изключена от МВР шефа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

197

АЛА БАЛА БОЙКО

преди 12 години

Дела за несъстоятелност срещу фалирали фирми задръстиха Върховния касационен съд. Само за миналата година, магистратите от търговското отделение на ВКС са разгледали с близо 1200 повече подобни дела от тези през 2010 година. Върховните съдии отчетоха вчера и драстичен ръст в процесите за грабежи. МАСОВИ ФАЛИТИ ПРИ ГЕРБ, МАСОВИ ГРАБЕЖИ ПРИ ГЕРБ. Е ТОВА СА ДОСТОЙНИТЕ ОТ ГЕРБ-БОЙКО И ЦВЕТАНОВ. СУПЕР ***. ГАЛЕВИ СА ЗА КАПАК НА ПРОСТОТИЯТА НА ДВАМАТА. ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ГЕРБЕРЧИТА. ГОВОРЯТ МНОГО ЛОШО

196

outsider

преди 12 години

Нещо се опитваш да импровизираш с правните основания, а те могат да бъдат различни. Сигурно и Цецо Цветанов не е даже и подозирал, че присъдата вече не може да се обжалва и е трябвало някой да му го каже. Сега има правно основание на него да му се потърси отговорност за съдействие в укривателство.

195

до аутсайдер

преди 12 години

"Във всяка правова държава произнесената от съда присъда е правно основание. Ако за теб не е, не мога да ти помогна."Не всеки трябва да бъде юрист, но ситуацията когато се опитваш да се правиш на такъв, а си нямаш хал хабер от света е безкрайно ЖАЛКА.OUTSIDER, от мен да знаеш, че всъщност В НИТО ЕДНА правова държава, ПРОИЗНЕСЕНАТА присъда НЕ Е правно основание за изтърпяване на наказание, тъй като подлежи на обжалване/протест. Наказание се изпълнява по ВЛЯЗЛА В СИЛА присъда.

fallback